Їж Двіж: як в Ужгороді з’явився трейлер з якісним стріт-фудом

– Аммаре, що тебе привело до Ужгорода?
– Любов.
– Гарний початок! Як, у такому разі, почався вже в Ужгороді "Їж Двіж"?
– Коли я переїхав до Ужгорода, то одразу пішов працювати в пекарню. Потім познайомився з організаторами Wild Wild Fest і потрапив вперше на цей фестиваль. Мені він дуже сподобався. Я і до того брав участь у фестах і готував свою вуличну їжу, використовуючи бабусині рецепти, додаючи щось своє і трансформуючи їх в вуличний формат, тому вирішив спробувати і на Закарпатті зробити щось подібне.
– У тебе немає ніякого кулінарного бекграунду. То як виникло бажання піти працювати саме в пекарню?
– Не знаю. Мені просто було дуже цікаво як це все працює. Завжди любив готувати, вигадувати якісь свої рецепти, експериментувати. Паралельно займався творчістю – танцював, грав в театрах. Спеціальність в мене театрально-режисерська. А хобі завжди було – приготування їжі. І якось з часом це переросло у маленьку власну справу. Я щасливий, що мені вдалося це зробити в Ужгороді.
До речі, сама ідея у мене виникла ще у той період часу, коли ми з дівчиною жили в Києві і не планували переїздити. Я працював в ресторані і займався там маркетингом, але не втрачав жодної можливості побути на кухні. Тим паче, що це була відрита кухня, а це взагалі окрема для мене тема – спілкування з людьми, комунікація, контакт. Можна застосувати усе своє театральне минуле, маленькі таланти. Думаю, саме тоді у мене почала зароджуватися якась ідея.
– Як ужгородці сприймають твою вуличну їжу?
– Дуже круто. Якраз вони під час фестивалів і вселили в мене бажання далі рухатися у цьому напрямку. Хоча вперше відкривати власну справу доволі страшно і ризиковано, але я якось переборов у собі ці емоції і переживання. І всім рекомендую, бо результат того вартий. Коли вдається зробити те, що планував – відчуття неймовірні. Але на цьому не можна зупинятися.
– А ти планував, що все буде саме так як є зараз?
– Якщо чесно, то навіть не думав, що так все вийде. Наприклад, щодо меню, то я уявляв якісь позиції, але не здогадувався, що вони будуть саме такі. В першу чергу мені цікаво було поєднати гастрономічну історію з вуличною їжею, багато чого робилось в останні дні перед відкриттям, багато чого допрацьовую досі. Але це все завдяки людям – саме вони надихають мене на ці назви, комбінації.
– Чим меню зараз відрізняється від літнього – того, що було на FMK?
– На FMK була командна робота у всьому. В тому числі і над меню, ми все це вигадували разом, тестували з нашими друзями. В ньому була своя неповторна атмосфера. В моєму фуд-трейлері я практично все придумую сам. Для мене це теж дуже цікавий досвід, який я кожен день намагаюсь втілити в щось цікаве. Цим і відрізняються бургери на FMK і бургери в Їж Двіж. Головне, що в обох цих кухнях не відрізняється – це ставлення до своєї улюбленої справи.
Головним пріоритетом в роботі для мене є свіжість. До прикладу, м'ясо я замовляю кожного дня. Це дуже важливий і принциповий для мене момент.
– Що зараз в топі?
– Зберігає свої позиції "Дракула" – це бургер з яловичею котлетою, сиром, овочами, соусом барбекю та моїм авторським соусом на основі сметани. Також дуже популярний бургер "Їж Двіж". Він складається з двох котлет – яловичої та курячої або двох однакових – на вибір. Також є бургер для вегетаріанців з яйцем та трьома видами сиру – фетою, овечою бринзою та чедером.
– Що з напоями, вони теж авторські?
– Зараз в нас є Бубалех – всі його знають за фільмом "Не займайте Зохана". Я його відтворив на основі фанти, лимонного соку та різних фруктів. А також є Шмепсі та ЙОЙ. А ще – до зими готую меню цікавих гарячих напоїв.
– Як тобі взагалі в Ужгороді?
– Супер! Мені подобається це місто. Воно романтичне. Для мене це маленька Одеса, яка ще не до кінця розкрилася, але має великий потенціал. Та й взагалі мені близька ідея – в своїй країні, займатися своєю власною справою та розвивати її. Не все так погано як інколи людям здається.
До теми
- В Ужгороді з нагоди 70-річчя відкрилась ювілейна виставка робіт Михайла Повка
- "Енеїда", якої ще ніхто не бачив: Закарпатський облмуздрамтеатр готує подію року
- Благодійний міні-ярмарок та вернісаж з нагоди Дня Незалежності України
- 24 події, понад 3 тисячі глядачів та 5 днів фестивалю: в Ужгороді завершився фестиваль «Кіно сусідів»
- Театральний сезон: що цікавого готують два театри Ужгорода
- Вистава Ремарка «Ніч у Лісабоні» уперше в Ужгороді
- «Традиції на полотні»: народний художник України Тарас Данилич представив в Ужгороді виставку робіт з нагоди 80-річчя ФОТО
- Хатні ікони початку ХХ століття можна побачити на виставці в Ужгородському скансені
- В Ужгородському скансені відкрили експозицію робіт Любові Матіко
- В Ужгородському замку провели тематичну лекцію про незвичні музичні інструменти
- «Краса врятує світ» – виставка картин Василя Кочана в Ужгороді
- Ужгородський скансен запрошує майстрів бісероплетіння долучитися до виставкового проєкту «Намисто на біленьку шийку»
- Закарпатський академічний муздрамтеатр завершив 79-й сезон: актори показали свою наймасштабнішу виставу
- «Магія кольору у часі» - у краєзнавчому музеї представила свій творчий доробок ужгородка Кристина Негер
- 213 вистав, 10 прем’єр, понад 70 тисяч глядачів та близько 400 000 грн на підтримку ЗСУ - Закарпатський облмуздрамтеатр підбив підсумки сезону
- В ужгородському скансені відрили персональну виставку відомого закарпатського скульптора Василя Олашина
- «Ужгород квітне у творах митців» – виставка у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту
- Театр, що пережив трагедію: Маріупольський драмтеатр завершує 147-й сезон
- «Ужгород квітне у творах митців» – в обласному центрі запрошують на виставку
- «Кава на жорнах століть»: оновлена виставка в Ужгородському замку
До цієї новини немає коментарів