Найтуристичніші місця Закарпаття

Найтуристичніші місця Закарпаття
Є такі місця, куди хочеш повертатися знову і знову, щоб побачити те, що так вражає з першого погляду...

 

Говерла

На найвищу точку України тисячі людей підіймаються щороку, що робить Говерлу одним із найпопулярніших місця України.

Назва “Говерла” з румунської означає «важко прохідне підняття», а з угорської – «снігова вершина». Перший маршрут зі сходження було відкрито у 1880 році.

Схили гори покриті буковими лісами та чагарниками. Біля підніжжя знаходиться один з витоків Пруту. Про Говерлу та ріку є легенда: колись вони були закоханими хлопцем та дівчиною.

Але Грізний Мольфар – батько Говерли, сховав її, перетворивши на гору. Прут дізнався, що має дістатись вершини до світанку, щоб зняти заклинання з коханої, але не встиг і почав плакати. Так і утворилася річка, яка випливає за схилів гори. І саме так Прут та Говерла назавжди разом.

Озеро Синевир

Озеро Синевір  є візитною карткою Закарпаття. Це місце заспокоює та зачаровує мальовничими краєвидами, які утворюють 160-літні ялини. У центрі озера є невеликий острівок , через що й виникла народна назва Синевиру – Морське Око.

На цьому півострівці встановили скульптурну композицію «Синь та Вир», на честь двох закоханих.

З приводу цього існує місцева легенда: у графа, якому на той час належали всі ріки, ліси, гори, була донька Синь, яка закохалася у пастуха Вира. Закохані зустрічались таємно, щоб не розгнівати батька дівчини. Але коли граф про все дізнався, то наказав вбити хлопця, скинувши на нього великий камінь. Синь знайшла його тіло та почала плакати і з її сліз утворилося озеро з кришталевою водою.

Синевир – це місце, яке точно здивує своєю легендою і ви захочете стати її частиною.

Водоспад Шипіт

Водоспад є справжнім дивом Закарпатської природи. Розташований в ущелині Пилипець (притока Репинки). Найкраще відвідати водоспад саме навесні, коли тане сніг та восени, коли навколо гарний пейзаж.

З 1993 року біля водоспаду у липні проходить неформальний фестиваль, на який з’їжджаються представники з України та найближчих країн для святкування Івана Купала.

Джерело: Україна

 

30 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів