Закарпатські рятувальники продовжують нагадувати місцевому населенню як не вчадіти

Закарпатські рятувальники продовжують нагадувати місцевому населенню як не вчадіти
На вулиці мінусова температура, а значить люди інтенсивніше починають обігрівати власні помешкання. Щоб зігрітися жителі обирають різноманітні методи: в сільській місцевості переважає пічне опалення, а міські жителі віддають перевагу газовим опалювальним приладам. Саме про небезпеку чадного газу та продуктів горіння 5 лютого розповідали хустські та мукачівські рятувальники.

 

Так, у селі Рокосово, що в Хустському районі, рятувальники спільно з представниками ПАТ «Закарпатгаз» провели роз’яснювальну роботу із працівниками сільської ради. У ході розмови працівники ДСНС та газовики довели до відома присутніх основні правила. Дотримання останніх дозволить убезпечити себе від пожеж та отруєння чадним газом у побуті. Далі, розділившись на рейдові групи, вирушили на обхід дворогосподарств населеного пункту. Також,  завітали вони й до школярів місцевого загальноосвітнього закладу І-ІІІ ступенів та до найменших, у дошкільний навчальний заклад. Під час бесіди зі школярами та дошкільнятами рятувальники розповіли про небезпеку чадного газу. Також вчили як правильно надати першу медичну допомогу у разі отруєння ним. Крім роз’яснювальної роботи фахівці служб кожному залишили друковану продукцію із застережливою інформацією та відповіли на запитання підростаючого покоління.

Майже аналогічний профілактичний захід відбувся і в місті Мукачево. Тут представники екстрених служб вирушили містом для того, аби роз’яснити правила безпеки життєдіяльності безпосередньо самим містянам. Окрім спілкування громадянам було роздано листівки, в яких детально описано всі правила, дотримання яких дозволить зробити своє життя більш безпечним. Громадяни, до яких звертались представники служб «101» та «104», уважно слухали їх та обіцяли бути уважнішими до власної безпеки та виконувати усі почуті настанови.

Рятувальники сподіваються, що такі заходи у подальшому сприятимуть кращій пожежній обстановці у краї.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

05 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів