Дороги, спецавтомобілі, залізничне сполучення… – про що звернулися закарпатські депутати до центральних органів влади

Дороги, спецавтомобілі, залізничне сполучення… – про що звернулися закарпатські депутати до центральних органів влади
У ході 10-ї сесії сьомого скликання Закарпатської обласної ради крайові депутати прийняли кілька звернень до центральних органів влади щодо стратегічних для Закарпаття питань.

 

Так, депутати звернулися до Голови Верховної Ради України А. Парубія та Прем’єр-міністра України В. Гройсмана щодо окремих питань розмитнення транспортних засобів спеціального призначення, отриманих у вигляді міжнародної гуманітарної допомоги. Йдеться про розмитнення транспортних засобів спеціального призначення (пожежні автомобілі, карети швидкої медичної допомоги, автомобілі, що використовуються  правоохоронними органами та комунальними службами), отриманих у вигляді гуманітарної допомоги, що надходять в Україну з-за кордону завдяки благодійним та релігійним організаціям.

Не лишили депутати поза увагою кричущу ситуацію із державним фінансуванням доріг в області. Зокрема, у зверненні до Кабінету міністрів України зазначено:

«…З метою зняття соціальної напруги серед населення, поліпшення технічного стану доріг державного значення області, яка є своєрідними західними воротами для зовнішньоекономічного співробітництва та інтеграції України в європейський економічний простір, просимо збільшити для області обсяг фінансування з державного дорожнього фонду на проведення капітального та поточного середнього ремонту доріг державного значення та забезпечення своєчасних фактичних фінансових надходжень з урахуванням сезонності виконання дорожніх робіт».

Ще одне звернення стосувалося оптимізації залізничного сполучення. З цього приводу ухвалено звернення до ПАТ «Укрзалізниця». У зверненні висловлені «пропозиції щодо покращення стану справ із залізничним сполученням, адже його наявний рівень не відповідає інтересам Закарпаття та всієї України, тому що не забезпечує повною мірою потреби пасажирів у комфортних та якісних перевезеннях і не сприяє підвищенню мобільності населення». Серед пропозицій:

  • забезпечення попереднього продажу квитків на пасажирські поїзди сполученням із Закарпаттям за 45 діб;
  • складання розкладів руху поїздів та їх оприлюднення за шість місяців до введення їх у дію;
  • інформування у термін до двох місяців про зміни розкладу руху пасажирських поїздів і організацію додаткових потягів та про інші нововведення в організації залізничного сполучення;
  • проведення оптимізації розкладів руху пасажирських поїздів у частині зміни часу, передбачивши можливість прибуття потягів до міста Ужгород орієнтовно до 12.00 год.;
  • введення до розкладів руху пасажирських поїздів зупинок у вузлових туристичних пунктах: Воловець, Свалява, станція «Карпати», Ставне, Кострино, Великий Березний, Перечин;
  • збільшення у складі пасажирських поїздів кількості плацкартних вагонів для бюджетних туристів;
  • оновлення рухомого складу приміських потягів Львів – Мукачево – Ужгород – Львів та коригування його графіку руху.

Окрім зазначених пунктів, депутати звернуться до центральних органів влади й щодо реалізації протипаводкових заходів в області, покращення цифрового сигналу на території Закарпаття й інших важливих для закарпатців питань.

Нагадаємо, що на сесії облради обговорили резонансне питання розбудови пунктів пропуску на Закарпатті.

uzhgorod.net.ua

 

22 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів