Ввозити транспортні засоби з-за кордону закарпатцям стане набагато простіше

Ввозити транспортні засоби з-за кордону закарпатцям стане набагато простіше
Народні депутати підтримали Закон, який дозволяє оформлювати сертифікат відповідності екологічним стандартам при ввезенні автомобілів в Україну в митних органах на території країни, а не в пунктах прикордонного пропуску.

 

За відповідний законопроект напередодні проголосували 235 народних обранців.

"Під час пропуску на митну територію України транспортних засобів з метою вільного обігу як нових, так і вживаних, сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам не буде вимагатися. Замість цього такий сертифікат буде вимагатися при митному оформленні для вільного обігу на внутрішній митниці", – уточнила голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи законопроект у Раді.

Водночас, вона зазначила, що автомобілі "швидкої допомоги", які ввозять в Україну як гуманітарну допомогу й які не відповідають діючим екологічним стандартам, мають становити виняток, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо торік українські митниці оформили понад 80 тисяч автівок (що на 27% більше, ніж за 2016 рік) і майже 73 тисячі вживаних автомобілів (що утричі більше, ніж за 2016 рік).

 

28 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів