Автокемпер надрукували на 3D-принтері в Ужгороді

Автокемпер надрукували на 3D-принтері в Ужгороді
Для друку автокемпера на 3D-принтері використали близько 7200 перероблених пляшок.

 

Про це Суспільному розповів директор ужгородської компанії, що виготовила кемпер, Ігор Бадида. За його словами, наразі тривають випробування цього будинку на колесах.

Капсулу автокемпера надрукували на 3D-принтері та встановили на готове шасі. Вага — 400 кілограмів. Кемпер складається з двох блоків — спальня та кухня.

"В автокемпері є інвертор, освітлення, розетка, USB-зарядки, газова плита, вода. Є багато різних комірок, ніж, тарілки можна ставити, тут полиці додаткові. Також є вбудований Touch Screen, де виводиться рівень заряду батареї, скільки газу залишилося, скільки води, а також можна буде регулювати температуру в салоні", — розповідає інженер Василь Гонар.

 

За словами Василя Гонара, виготовити такий кемпер можна впродовж тижня.

"Спочатку розробляється дизайн, він реалізований в маленькій моделі на маленькому 3D-принтері. Після цього, ми це масштабуємо у великий проєкт. Це третій успішний дизайн, бо перші два були в малому форматі красиві, але коли ми їх реалізували у великому форматі, то були ряд недоліків, то ми були змушені їх переробляти. Весь кемпер зроблений на 80% з переробленого матеріалу, майже все придатне для повторної переробки", — каже інженер.

Автокемпер заряджається впродовж 4 годин від звичайної розетки. На автономному живленні без зарядки працює до 4 діб.

"Наша головна мета — це будівництво мобільного житла. Ми для цього разом з Київським університетом розробили свій матеріал, а це наш тестовий продукт, де ми пробуємо вивчити взагалі все, що можливо, наскільки наша технологія здатна реалізувати нашу ідею мобільного житла. Це важко оцінити в якихось грошах", — розповідає інженер Василь Гонар.

 

"Спеціалізуємося на 3D-друці, на розробці матеріалів і виготовлення з цих матеріалів певних продуктів. Зробили даний будиночок на колесах невеличкий. Він зроблений з переробленого пластику, а саме пластикових пляшок. На цей кемпер пішло близько 7200 перероблених пляшок. Вторсировина наразі в нас з України. Це перший прототип, намагаємося запустити серію. Будемо розвивати два напрямки — це продаж та оренда", — додав керівник компанії, що виготовила кемпер, Ігор Бадида.

За словами Василя Гонара, проєкт з виготовлення будинку на колесах розпочали пів року тому. Наразі кемпер випробовують.

 

22 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів