Дев'ять невідомих вам секретів приготування продуктів
У кожного кулінара є свої маленькі секрети приготування різних страв. Ділимося тими, яких ви напевно не знаєте.
Хочете, щоб приготовані вами страви були ще смачнішими і виглядали ще смачніше? Тоді дізнайтеся секрети, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися.
Варіння м'яса і птиці
Для того, щоб м'ясо і птиця не були переварені зовні і недовареті всередині, не починайте їх готувати, поки вони не охолонуть до кімнатної температури. Викладіть м'ясо і птицю з холодильника і почекайте півгодини, а потім починайте готування.Знову м'ясо і птиця
Після того, як страва вже приготовлена, вона повинно злегка полежати (від 5 до 20 хвилин). Це необхідно для того, щоб м'ясо стало більш соковитим і смачним.Заморожені овочі
Не варто готувати заморожені овочі в мікрохвильовці: вони частково залишаться сирими, частково стануть сухими. Найкраще їх відварювати або поміщати в пароварку. Пам'ятайте, що після приготування овочі треба облити холодною водою: це зробить їх хрусткими.Паста
Перед тим, як кинути макаронні вироби в киплячу воду, обов'язково їх посоліть. Це не тільки поліпшить їх смак, але і допоможе соусу краще "подружитися" з пастою.Смажений бекон
Не кладіть бекон на дуже гарячу або зовсім холодну сковорідку: температура повинна бути середньою. Так жир буде помірно витоплюватися, що забезпечить хрустку скоринку.Яйця
Розбиваєте яйця ножем або про край миски? Це збільшує ризик того, що жовток розтечеться. Якщо вам треба зберегти його в цілості, розбивайте сире яйце об плоску поверхню.Смаження риби
Рибу треба класти на сковороду тільки після того, як вона гарненько розжариться, інакше риба стане прилипати до неї. Пам'ятайте, що приготування риби повинно бути швидким, якщо ви довго тримаєте її на вогні, страва стане сухою і жорсткою.Смаження у фритюрі
Якщо ви смажите щось у фритюрі, не заповнюйте сковорідку до відмови: для того, щоб продукти добре присмажилися і придбали гарну коричневу скоринку, їм необхідно вільний простір. Тим більше, що наповнивши сковороду до відмови, ви ризикуєте тим, що шматочки злипнуться.Картопляне пюре
Щоб пюре вийшло розсипчастим, треба класти картоплю не в киплячу воду, а в холодну, і вже потім включати плиту. Намагайтеся також не надто старанно м'яти пюре, інакше крохмаль зіб'є його в один ком.
До теми
- Де найчастіше треба пилососити: п'ять місць, про які забуваємо
- Поради закарпатських патрульних водіям під час проїзду перехресть
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Пакети для продуктів: як обрати ідеальний варіант
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
- Як еко-шопер може зберегти ваше здоров'я
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує, що під час спеки не можна залишати в автомобілі дітей і тварин
- Патрульна поліція Закарпаття наголошує водіям на дотриманні правил дорожнього руху!
- Прості звички, які можуть врятувати життя - поради від закарпатських патрульних
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Як позбутися харчової молі на кухні: 4 способи
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
До цієї новини немає коментарів