Яку шкоду несе спалювання сухостою на Закарпатті

Яку шкоду несе спалювання сухостою на Закарпатті
Побачити димові завіси на автошлях краю з настанням весни можна все частіше. Створюють їх палаючі поля. Часто вогонь підходить впритул до доріг, тож окремих ділянках автошляху - видимість майже нульова. Вогонь розповсюджується дуже швидко. Особливо у вітряну погоду, підступає до сільських будинків, а нерідко і до стратегічно важливих об’єктів.

 

Інколи, аби не втрачати час селяни ще до приїзду рятувальників, беруться самостійно гасити полум’я. Втім, нерідко самі ж люди і стають причиною загорянь. Вони навмисно підпалють свої ділянки, не усвідомлюючи, наскільки це небезпечно.

Рятувальники, екологи, біологи не припиняють нагадувати: Такі масштабні пожежі шкодять місцевій флорі та фауні, окрім того, з димом у повітря потрапляють діоксини – отруйні для людини речовини. Хоч щороку людей закликають не палити суху траву, цим правилом продовжують нехтувати, як наслідок, кожної весни на полях з’являютсья великі згарища. Хоч за підпали і передбачені штрафи, боротись з порушниками важко. Тож, перш за все населенню варто усвідомити, яку шкоду природі та людям може спричинити спалювання сухостою.

М-студіо

 

30 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів