Лісівники нагадують закарпатцям про штрафи за розведення вогню у лісі

Лісівники нагадують закарпатцям про штрафи за розведення вогню у лісі
Як весна приходить, так тепло приносить. За довготривалих сонячних спекотливих днів у цю пору виникає і тривога за долю лісових масивів у нашому гірському краї, адже довколишні мальовничі “зелені ниви”, особливо після зими, масово манять до себе на відпочинок людей, легковажна поведінка яких на лоні природи може призвести і до лиха – виникнення пожеж.

 

Василь Ченько, провідний спеціаліст з охорони лісу ДП “Міжгірське лісове господарство” каже, що    серйозна загроза подібного нещастя спонукає працівників ДП “Міжгірське лісове господарство” до вживання активних профілактичних дій. Вже наприкінці лютого під керівництвом директора підприємства Івана Барни була проведена у колективі розширена нарада з метою підготовки до пожежнонебезпечного періоду у цьому році, на якій було розглянуто ряд важливих питань, в тому числі проведено підсумки роботи у даному напрямку за минулий рік, за аналізу роботи якого вжиття заходів щодо усунення наявних недоліків з охорони лісів, забезпечення готовності техзасобів і особового складу дерлісохорони для попередження і ліквідації можливих лісових пожеж у поточному році, а згодом по свіжих слідах керівником видано відповідний наказ, складено план невідкладних комплексних заходів.

Його спектр дуже широкий і вже чималий обсяг робіт виконується. Зокрема, погоджується питання виділення сил і засобів для гасіння лісових пожеж  з підприємствами і організаціями, підприємцями, лісокористувачами незалежно від їхньої відомої підпорядкованості та форм власності, органами місцевого самоврядування, проходить перевірка готовності підрозділів (лісництв, ДОЦ, НС, ТРЦ) нашого колективу по пожежнонебезпечного періоду, затверджено порядок взаємодії держлісгоспу з пожежно-рятувальних підрозділів ДПРЧ – 4 УДСНС України в Закарпатській області на випадок біди, проводиться роз’яснювальна робота серед населення, шкільної молоді щодо дотримання правил безпеки в лісах тощо. Розроблено і мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж, що погоджений з відповідними службами. Воднораз складено списки добровільних пожежних дружин наших виробничих підрозділів на період року.

Зрозуміло, що буде посилюватися робота відносно встановлення і притягнення до відповідальності осіб, винних у виникненні лісових пожеж. Згідно чинного законодавства за шкоду накладається штраф у розмірі від 5 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 15 до 50.

Отож, є велике прохання до всіх берегти і цінувати ліс, адже це чарівна краса і багатство нашого зеленоокого краю.

 

11 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів