Ужгород вперше приєднався до європейської практики проведення днів сталої енергії

Ужгород вперше приєднався до європейської практики проведення днів сталої енергії
Цього року Ужгород вперше приєднався до європейської практики проведення днів сталої енергії. Проект є одним із пунктів який взяв на себе обласний центр підписавши так-звану Угоду мерів. Документ передбачає поетапні кроки органів місцевого самоврядування, щодо зменшення викидів вуглекислого газу в атмосферу. Проект проходитиме з 4 по 8 червня.

 

За цей час міська влада та екологи обіцяють багато заходів, які зможуть продемонструвати ужгородцям якими методами можна зупинити глобальне потепління. А це семінари для голів ОСББ, майстер-класи для дітей, відкриття виставки енергозберігаючих технологій, покази фільмів і не тільки. За словами заступника міського голови проведення днів сталої енергії це тільки один напрямок роботи щодо скорочення викидів вуглекислого газу.

Ужгород вже розробив, й наразі триває громадське обговорення, план дій сталого енергетичного розвитку міста, який є одним із ключових пунктів підписаної Угоди мерів. Також ведеться активна робота щодо розвитку інфраструктури, побудови вело-доріжок, можливості в майбутньому запустити електрокари для громадського транспорту. Зменшення викидів вуглекислого газу для Ужгорода питання особливо актуальне,кажуть екологи. Адже місто знаходиться у так-званому природньому котловані, де загазованість повітря є досить високою, й саме проведення днів сталої енергії покликані в першу чергу проінформувати ужгородців як змінити цю ситуацію на краще.

М-студіо

Якими будуть Дні сталої енергії в Ужгороді?

 

31 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів