Відтепер гвардійці в Ужгороді тренуватимуться у новому «кілер-хаусі»

Відтепер гвардійці в Ужгороді тренуватимуться у новому «кілер-хаусі»
В ужгородському батальйоні 2 Галицької бригади Національної гвардії України – обновки. Відтепер гвардійці мають змогу відшліфовувати свої навики у новопобудованому «кілер-хаусі». Тут гвардійці відпрацьовуватимуть огляд приміщень, в якому знаходиться ймовірний злочинець, та затримання правопорушників.

 

«Кілер-хаус» або «шіт-хаус» (будинок для пострілів) широко використовують в армії та поліції багатьох країн, зокрема в США та Європі. Споруда являє собою імітацію будинку, з багатьма входами, виходами та кімнатами. В деяких таких будинках навіть можна використовувати зброю, аби тренуватись вести бій у закритому приміщенні.

«Коли ми заступаємо на службу з охорони громадського порядку спільно з поліцією, ми не знаємо, що може статись, - розповідає солдат Дмитро Грабко, - тому готуємось постійно до різноманітних ситуацій. Був випадок, коли ми наздоганяли зловмисника, який намагався сховатись в під’їзді одного з будинків. Для того щоб туди зайти правоохоронці мають володіти певними навиками, адже порушник очікує, що наразі його наздоганяють і буде намагатись застосувати якісь підручні засоби або зброю. Тому саме на цьому «кілер-хаусі» ми відпрацьовуємо ось такі моменти».

Цього разу гвардійці під час тренувань використовували пейнтбольні маркери, аби створити максимально реалістичну обстановку. «Сьогодні ми навіть приділяли увагу тому, як правильно відкривати двері у приміщення, де може знаходитись зловмисник, - розповідає капітан Роман Стеніцький, - адже способів є кілька і у різних випадках вони можуть бути або дієвими, або ні. Загалом таке нововведення покращить підготовку особового складу, а результати тренував ми вже зможемо оцінити згодом».

Офіцер групи інформації і комунікації

молодший лейтенант Аліна Новікова

 

 

05 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів