Як на полонинах Карпат варять сир
Запам'ятайте два слова: "вурда" і "будз".
Саме так називаються сорти сирів, які виготовляють традиційні сировари в Карпатах.
Вурда - це м'який сир із солодким присмаком, а будз - твердіший підкопчений сир.
Дивіться відео BBC News Україна
-->
До теми
- Актуальні ціни та попит: збір та продаж яфини на Закарпатті у розпалі (ВІДЕО)
- У Карпатах масово всихають смереки. Яка причина?
- Літо уже на порозі: на Закарпатті потеплішає (ВІДЕО)
- У Карпатах - лавинонебезпечно
- Закарпатців попереджають про небезпечні сири з Франції
- У горах на Закарпатті температура повітря опустилася до -17°С
- У Карпатському біосферному заповіднику ліквідовано наслідки стихійного лиха
- Товариські спаринги та підготовка до старту чемпіонату в Угорщині: у ГК "Карпати" розповіли про тренувальний збір
- Надзвичайники попереджають про сніголавинну небезпеку у високогір'ї Карпат
- У Берегові встановили нові сирени ППО
- Технологія та секрети: як на Закарпатті виготовляють сир
- Камамбер з молока карпатської корівки: на Тячівщині виготовляють крафтові сири
- Сезон яфин: який він, нелегкий заробіток закарпатців (ВІДЕО)
- Біле золото Карпат: таємниці створення бриндзі (ВІДЕО)
- Заходи щодо пом'якшення негативних наслідків змін клімату для транскордонного регіону обговорять на онлайн-конференції 14 квітня 2021 року
- На високогір’ї Карпат рятувальники визначили значну сніголавинну небезпеку
- На полонині Шумнєска встановили найвисокогірнішу в Україні електричну огорожу для відлякування вовків
- Як готують справжню овечу бринзу за старовинним рецептом – лайфхак від закарпатця (ВІДЕО)
- Через карантин овець на полонини в Закарпатті відправили без фестивалю, але не менш колоритно
- Найсильніша людина світу Василь Вірастюк самоізолювався у горах на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)
До цієї новини немає коментарів