Закарпатська ДФС: звіт про контрольовані операції

Закарпатська ДФС: звіт про контрольовані операції
Для цілей податкового контролю за транс­фертним ціноутворенням звітним періодом є календарний рік.

 

Платники податків, які у звітному році здій­снювали контрольовані операції, зобов’язані подавати Звіт про контрольовані операції (далі – Звіт про КО) до 1 жовтня року, що настає за звітним. Такий звіт подається із позначкою «звітний».

Якщо останній день строку подання Звіту про КО (30 вересня) припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем стро­ку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем. Таким чином, нагадуємо, звіт про КО за 2017 рік необхідно подати 1 жовтня поточного року.

Звіт подається виключно засобами елек­тронного зв’язку в електронній формі з до­триманням вимог закону щодо електронно­го документообігу та електронного цифро­вого підпису. Тобто не передбачено подання Звіту на паперових носіях.

У Звіті про КО зазначається інформація про всі контрольовані операції, здійснені платником податків у звітному періоді.

У разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому Звіті про КО інформацію надано не в повному обсязі, є помилки або недоліки, такий платник має право подати:

- новий Звіт до закінчення граничного строку подання Звіту про КО за такий самий звітний період (подається із позначкою «звітний новий);

- уточнюючий Звіт у разі його подання після закінчення граничного строку для відповідного звітного періоду (з позначкою «уточнюючий»).

Новий та уточнюючий звіти мають містити повну інформацію про контрольовані операції за звітний рік, як це передбачено при складанні основного Звіту про КО.

Подання платником податку уточнюючого Звіту про КО не звільняє від відповідальності, передбаченої підпунктами 120.3 та 120.4 ст. 120 Податкового кодексу.

При цьому Податковим кодексом України заборонено платнику податків подавати уточнюючий Звіт про КО під час проведення документальних перевірок.

ДФС у Закарпатській області

 

14 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів