Пікантні та апетитні: їстівні букетики від мешканки Тячівщини Світлани Магули вирізняються оригінальністю

Пікантні та апетитні: їстівні букетики від мешканки Тячівщини Світлани Магули вирізняються оригінальністю
Запашні та апетитні букети із фруктів, цукерок та ковбасок нині на піку популярності. Адже це не тільки привабливий, а й смачний та практичний подарунок навіть для чоловіків. Зовсім нещодавно, півроку тому, захопилася виготовленням таких букетиків дубівчанка Світлана Магула. А почалося все з того, що композицію із цукерок від ужгородської майстрині Наталії Горзової подарували сестрі Світлани. Жінка вподобала побачену композицію, й собі забажала навчитися цьому мистецтву. Тож зв’язалася з автором букета й записалася до неї на майстер-клас.

 

  • Наталія Горзова попри зайнятість, погодилася навчити мене створювати такі композиції. Впродовж 3 днів я посилено студіювала елементи карвінгу, вміння поєднувати різні складові, обирати продукти для композицій та інше, - розповідає дубівчанка.

Від ужгородської майстрині, хоч й за короткий час, пані Світлана навчилася основі цього мистецтва, й вже вдома, постійно практикуючи й виготовляючи їстівні букети, розвинула свої вміння. Тим паче, що творчості Світлані не позичати. Адже вона також полюбляє блискучими камінчиками викладати картини чи вишивати їх, а також розмальовувати стіни. Тож карвінг-флористика стала тільки доповненням до її творчих справ. 

  • Перші замовлення на виготовлення композицій посипалися відразу після приїзду з майстер-класу, перед святом 8 березня. Я привезла для мами подарункову карвінг-композицію, її побачили знайомі й собі забажали мати таку красу. Тож на Міжнародний день жінок я зробила перші 11 букетів на замовлення, - каже майстриня.

Поступово більше людей довідувалося про те, що Світлана виготовляє оригінальні їстівні букети, тож й замовлень побільшало. 

  • Для жінок і дівчат найчастіше замовляють букетики із фруктів, мармеладу, зефіру чи цукерок. Багато фруктово-солодких букетів замовляли для своїх вчителів школярі напередодні Дня працівників освіти. А для чоловіків -  це витримані сирно-м'ясні букети або ж композиція з троянд із сала, редьки, буряка та інших смачних інгредієнтів плюс алкогольний напій. Завдяки різноманітним замовленням, я вже маю великий асортимент карвінг-букетів. І найчастіше рекомендую кожному створити особливий букет, до складу якого будуть входити улюблені продукти майбутнього отримувача цього незвичного подарунку. Вага такого букету може сягати 3 і більше кілограмів. Найважчий м’ясний букет, який  створювала, був близько 6 кілограмів, - каже Світлана.

На створення композицій майстриня витрачає близько 5-6 годин. І це, власне, тільки на сам процес збору букета. Однак йому передує ще підготовка всіх необхідних інгредієнтів. Якщо цукерки можна придбати у місцевих магазинах, то деякі види ковбас та кольорові сири доводиться купувати у магазинах Ужгорода. Також складно знайти у селищі й різноманітні овочі та фрукти, з яких можна вирізувати декорації для букета. Адже, до прикладу, для карвінгу підійдуть тільки ті сорти яблук, які після вирізання можуть тривалий час не темніти. Аби вирізати одну фруктову чи овочевутроянду, майстриня витрачає 45 хв. Світлана каже, що найважче вирізати фігурки з твердих продуктів, легше піддається карвінгу сир. З ним й полюбляє працювати. 

Створювати архітектоніку,  - каже Світлана, - треба у хорошому настрої.  Перш за все, я обираю головні продукти в композиції, а далі - це політ фантазії. Клієнти мені кажуть тільки для кого цей подарунок (для жінки чи чоловіка), а далі я сама роблю все на свій смак. І поки що мені вдається здивувати та вразити, адже кожного разу обов’язково це буде щось нове. Я ніколи не зможу зробити одну і ту ж композицію однаковою, інгредієнти можуть бути ідентичні, але букети вийдуть зовсім різні. 

Однак більшість клієнтів повністю покладаються на вимисел та смак майстрині. І не помиляються, адже коженбукет Світлани Магули сповнений любов’ю та ніжністю. 

Що ж до букету мрії, то поки що Світлана його не створила. Для неї це весільна композиція з цукерок для нареченої. 

Л.БІЛАК dubove.info

 

17 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів