Відтепер лісівники Закараття працюватимуть згідно з європейськими стандартами

Відтепер лісівники Закараття працюватимуть згідно з європейськими стандартами
Відбулася виробнича нарада із запровадження в дію з 1 січня 2019 року національних стандартів на деревину, гармонізованих із європейськими. 

 

Під час наради висвітлено особливості нових ДСТУ із класифікації лісоматеріалів круглих та їх обміру, визначена основна різниця між чинними на даний момент стандартами (ГОСТ) та новими ДСТУ, ознайомлено учасників із основними критеріями щодо віднесення лісоматеріалів до того чи іншого класу якості. Відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від №695 від 09.12.2014 р., та згідно з наказом ДП «УкрНДНЦ» від 14.12.2015 № 184 в Україні скасовуються нормативні документи, розроблені до 1992 року. Натомість мають бути прийняті шляхом гармонізації, або погодження європейські (переважно), а у разі їх відсутності – міжнародні стандарти.

Слід зазначити, що з 1 січня втрачають чинність діючі стандарти (ГОСТи). Тому всі підприємства галузі повинні будуть керуватись національними стандартами , гармонізованими з європейськими. .

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

29 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів