Павло Бедзір - один із творців легенди Ужгорода, «академія» в одній особі

Павло Бедзір - один із творців легенди Ужгорода, «академія» в одній особі
Видання про легендарного митця презентували сьогодні в Закарпатській обласній державній адміністрації.

 

Сьогодні в приміщенні Закарпатської облдержадміністрації презентували видання про видатного закарпатського художника-авангардиста Павла Бедзіра.

Книги авторства Михайла Сирохмана так і називається - «Павло Бедзір». Альбом, над яким працювали багато років, вийшов у світ в рамках обласної Програми підтримки видання творів закарпатських авторів. До речі, Закарпаття  - один із небагатьох регіонів країни, де таку програму продовжують впроваджувати: цьогоріч видали 17 книжок.

У книзі описано життєвий і творчий шлях відомого закарпатського художника-шістдесятника. Павло Бедзір був одним із творців легенди Ужгорода і «академією» в одній особі для багатьох молодих художників. Завдяки йому в місті над Ужем жила свобода творчості і не припинявся вільний розвиток мистецтва в тоталітарні часи.  

У книзі поруч із змістовною текстовою частиною міститься цілий розділ репродукцій картин Павла Бедзіра та споріднених йому митців, архівні фото, які є втіленням історії життя і творчості авангардного Закарпаття ХХ століття.

За інф. прес-служби Закарпатської ОДА

 

05 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів