Природне лихо чи наближення виборів ?

В Україні відбулася ціла низка кадрових змін.

 

Президент України Леонід Кучма звільнив Віктора Лундишева з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

Очіку?ться також зініційоване прем'?р-міністром звільнення керівника Тернопільської області.

Проте, найбільш знаковим напередодні президентських виборів кадровим кроком влади ? призначення колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Рябця радником керівника уряду та кандидата в президенти Віктора Януковича.

Про намір замінити керівництво Тернопільської області, де сильні позиції політичної сили Віктора Ющенка, прем'?р-міністр сказав, відвідавши той регіон після буревію і не побачивши там особистої участи губернатора у боротьбі з наслідками стихії.

?ван Курницький виявився на той час у закордонній поїздці, що його начальник розцінив як втечу від лиха, яке прийшло в хату.

Губернатора Хмельницької області Віктора Ландишева президент теж звільнив за поданням керівника уряду, як той висловився за об'?ктивні та суб'?ктивні причини.

На його місце призначено Віктора Коцемира, який лише місяць тому був звільнений з посади керівника Вінницької обласної адміністрації за те, що, як висловився тоді прем'р-міністр той не зміг покращити державне управління в регіоні.

Те швидке після звільнення призначення на рівноцінну посаду в іншій обасті оглядачі пов'язують із членством пана Коцемира в очолюваній прем'?ром партії Регіонів та прагненням влади посилити місцеві адміністрації відданими людьми напередодні президетських виборів.

Сьогодні ж Віктор Янукович призначив своїм радником колишнього голову Центральної виборчої комісії Михайла Рябця, який нещодавно очолив всеукраїнську громадську організацію "Фонд підтримки демократичних виборів".

Коли пан Рябець очолював ЦВК, ту інституцію нерідко учасники виборчих перегонів звинувачували у відсутності належного реагування на порушення конкурентами виборчого законодавства.

Панові Рябцю неодноразово приписували і сприяння виконавчій владі чи політичним силам, яким вона симпатизувала.

Найбільш очевидним доказом того опоненти Михайла Рябця називають цифру 102 відсотки, яку під час зініційованого владою референдуму 2000 року показав комп'ютер в ЦВК, коли йшлося про те, як проголосували мешканці Львівської області.

Крім нових кадрових призначень оглядачі називають знаковими і низку так би мовити владних подарунків Центральній виборчій комісії.

Позавчора уряд Януковича передав ЦВК окреме приміщення за кілька сот метрів від адміністрації президента.

У липні кабмін пррівняв зарплатню, побутове та медичне обслуговування голови ЦВК до рівня забезпечення першого віце-прем'?ра, а членів комісії до міністра.

 

14 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів