Соціалісти пропонують опозиції передвиборну угоду

Соціалістична партія пропонує опозиційним силам внести зміни до Конституції України до президентських виборів і погодити до 1 жовтня єдиного кандидата на посаду глави держави від "опозиційної четвірки".

 

Про це заявив один з лідерів СПУ, народний депутат Йосип Винський у відповідь на звернення лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка і лідера блоку її імені Юлії Тимошенко до глави соціалістів Олександра Мороза.

Нагада?мо, що Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко створили передвиборну коаліцію, щоб об??днати зусилля для перемоги на президентських виборах спільного кандидата - Віктора Ющенка. Вони також виступили зі спеціальним зверненням до Олександра Мороза із закликом при?днатися до коаліції.

За словами Йосипа Винського, для того, щоб "реалізувати шанс, який ми ще не втратили на сьогодні, необхідно до 31 жовтня 2004 року внести зміни до Конституції України і не пізніше 1 жовтня кандидатам домовитися про ?дину кандидатуру від "Нашої України", Компартії, БЮТ, Соцпартії на посаду Президента України. Цим кандидатом повинен бути той, хто набере максимальну кількість голосів і вигра? в кандидата від влади".

Звертаючись до лідерів "Нашої України" і БЮТ Йосип Винський відзначив, що "не з вини соціалістів сталося так, що на виборах Президента України ми ? конкурентами".

При цьому, він підкреслив, що "головними політичними завданнями Соціалістичної партії України ? зміна існуючої системи влади з переходом до парламентсько-президентської форми правління й усунення від влади представників існуючого режиму".

"Реалізувати ці завдання можна було б й у 2004 році, внісши відповідні зміни до Конституції України і виступивши на виборах Президента ?диною провідною політичною силою, - пояснив один з лідерів СПУ. - Саме такою була і залиша?ться політична позиція Олександра Мороза, яка знайшла повну підтримку в партії, про що свідчать рішення останньої політради і Х? з?їзду СПУ".

Підготовлено за матеріалами прес-служби СПУ.

 

14 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів