Закарпатські пенсіонери з найнижчими пенсіями отримають 2 410 гривень

Закарпатські пенсіонери з найнижчими пенсіями отримають 2 410 гривень
Уряд направить додатковий фінансовий ресурс, який з’явився від розмитнення «євроблях», на доплати пенсіонерам з найнижчими пенсіями.

 

У цьому році 1,9 млн пенсіонерів отримають 2 410 грн. Йдеться про підтримку для тих громадян, які мають повний страховий стаж, але мають низькі пенсії. Це відбулося тому, що формула перерахунку пенсій враховує не тільки стаж, а й заробітну плату. А за радянських часів чимало категорій працівників отримували мізерні зарплати (колгоспники, виховательки, санітарки та ін.).

Аби захистити інтереси цієї категорії пенсіонерів, Уряд вже розробляє механізм підвищення пенсій для громадянам з великим страховим стажем.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: "Ми починаємо новий етап у реформі пенсійної системи. В 2017 році перед нами стало завдання побудувати справедливу систему, подолати дефіцит Пенсійного фонду і уникнути підвищення пенсійного віку. Ми це зробили. І з жовтня 2017 року ми почали перерахунок пенсій. Тепер такі перерахунки будуть автоматично проводитись кожного року, аби подолати ключовий виклик – бідність пенсіонерів.

Переконаний, що з нашого боку це не перше і не останнє підвищення. Ми зможемо і надалі підвищувати соціальні гарантії, спираючись на реальний стан економіки. Наше завдання подбати про найбідніших, трансформувати економічні досягнення в підвищення якості життя наших громадян".

 

25 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів