Дощі припинилися, але напружена ситуація в басейні Боржави триває, – БУВР Тиса

Дощі припинилися, але напружена ситуація в басейні Боржави триває, – БУВР Тиса
За даними автоматизованих вимірювальних станцій АІВС Тиса вночі з 23 на 24 травня 2019 на більшій частині області дощі припинилися., інформують в Басейновому управлінні водних ресурсів річки Тиса.

 

На річках продовжувалися спади рівнів води, вони повернулись у корінні береги. Лише в нижніх течіях р.Латориця та р.Боржави відбуваються підйоми та формування максимального рівня паводкових хвиль: на р.Латориці в районі міста Чоп з підвищенням за добу на +59см до рівня І ступеню захисту вода в корінних берегах; на р.Боржава в с.Нижні Ремети введено II ступінь захисту розпочався вихід води на заплаву.

На р.Тиса за даними автоматизованих станцій, паводкова хвиля просувається територією Угорщини.

Зберігається напружена ситуація на р.Боржаві в с.Вільхівка Іршавського району та с. Великі Комяти (Завадка). Хоч максимальний рівень р.Боржава на відомчому пості с. Великі Комяти пройшов і почав знижуватись (-10см), але на підтоплених заплавних територіях утримується значний шар паводкових вод та місцевого стоку, тому тривають роботи по відкачці місцевого стоку з-за дамбового простору пересувними насосними станціями. Продовжують працювати відомчі аварійні бригади працівників Берегівського та Виноградівського МУВГ.

За прогнозом Закарпатського ЦГМ у нижніх течіях річок Латориця та Тиса в районі м.Чоп продовжиться підйом рівнів води з виходом води на заплаву 24-25 травня де буде утримуватись у  міждамбовому просторі.

По мірі надходження інформації, водогосподарська ситуація на території області буде уточнюватися.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів