Будемо літати! На авіарейс "Ужгород – Київ" з бюджету області виділять 2 мільйони гривень

Будемо літати! На авіарейс "Ужгород – Київ" з бюджету області виділять 2 мільйони гривень
Сьогодні одне із питань, яке найактивніше порушують краяни під час будь –яких зустрічей, стосується відновлення прямих авіарейсів із аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород за графіком, що діяв у 2016 році.

 

Як відомо, 16 червня 2016 року виконання регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород» було припинено через закінченням відповідної Угоди між Кабміном України та Урядом Словаччини про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород». Та, незважаючи нінащо, обласна влада і депутатський корпус краю зробили все для того, аби аеропорт діяв і навіть - здобув європейську безпекову сертифікацію.

На сьогодні аеропорт співпрацює з авіакомпанією «Мотор Січ», яка з 15 березня 2019 року розпочала виконання авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ через Львів, які здійснюються щоп’ятниці. Однак краяни вдарили на сполох: час прибуття та відправлення літака у п’ятий день тижня за зазначеним маршрутом є незручним.

М.Рівіс провів зустріч з представниками авіакомпанії, у ході якої йшлося про важливість для краю відновлення польотів за графіком, що діяв у 2016 році, який, як запевнив він, однозначно зацікавить потенційних пасажирів і забезпечить повне завантаження повітряного судна.

Відтак, на 1-му пленарному засіданні 15-ї сесії депутати, після жвавої дискусії, ухвалили відповідне звернення до керівництва авіакомпанії «Мотор Січ», де заявили, що всебічно сприятимуть та підтримуватимуть рентабельність авіасполучення Ужгород – Київ – Ужгород, оскільки виконання регулярного рейсу за цим маршрутом визначено таким, що має суспільно важливий характер. На підтвердження тому тут же внесли зміни до напрямків діяльності та заходів на 2019 рік із виконання Програми підвищення ефективності функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017 – 2020 роки, аби фінансово підтримати прямі авіарейси з аеропорту «Ужгород» за вказаним маршрутом, виділивши з обласного бюджету на ці цілі 2 млн грн.

Прес-служба облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів