Децентралізація і Закарпаття: за проектом Міністерства регіонального розвитку передбачено 40 громад

Децентралізація і Закарпаття: за проектом Міністерства регіонального розвитку передбачено 40 громад
У Мінрегіоні зарекомендували свій проект Перспективного плану Закарпатської області.

 

За проектом Закарпатська область має складатися із сорока територіальних громад. Так, в Ужгородському районі передбачено, окрім існуючої Баранинської, створення ще трьох ОТГ – Ужгородської, Чопської та Середнянської.

На Перечинщині окрім існуючої Перечинської в проекті зазначена ще одна ОТГ – Порошківська. Три ОТГ передбачено створити у Великоберезнянському районі – Великоберезнянська, Костринська і Ставненська.

Чотири ОТГ передбачені в Мукачівському районі. Окрім громади з центром в Мукачеві тут планують створити також Ракошинську, Чинадіївську та Великолучківську. Окрім існуючої Полянської у Свалявському районі запланована ще одна ОТГ – із центром у Сваляві. Так само дві ОТГ передбачені у Воловецькому районі – Воловецька і Жденієвська, три ОТГ – Міжгірська, Пилипецька та Колочавська – в Міжгірському районі.

В Берегівському районі будуть дві ОТГ – Берегівська та Батівська, у Виноградівському – Виноградівська, Королевська та Пийтерфолвівська. В Іршавському районі наразі діє одна ОТГ – з центром в Іршаві. Окрім неї в проекті Перспективного плану вказані також Сілецька, Білківська та Довжанська. Так само чотири ОТГ передбачені і в Хустському районі – Вишківська, Драгівська, Горінчівська та Хустська.

В Тячівському районі наразі існують дві ОТГ – Тячівська та Вільховецька. Окрім них в межах району планується також створення Солотвинської, Дубівської та Усть-Чорнянської громад. І в Рахівському районі проект перспективного плану передбачає створення Ясінянської, Великобичківської та Рахівської об’єднаних територіальних громад.

За словами директора Закарпатського ЦРМС Івана Дем’янчука даний проєкт Перспективного плану є лише пропозицією, але він зміцнить економічний стан області у декілька разів.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів