Президент на Закарпатті заявив про намір побороти контрабанду на митниці. Чи вдасться?

Президент на Закарпатті заявив про намір побороти контрабанду на митниці. Чи вдасться?
Команда Президента Володимира Зеленського має намір зупинити контрабандні потоки з України і в Україну. Про це заявив заступник глави Офісу Президента Олексій Гончарук під час робочої поїздки в Ужгород.

 

"Головний меседж, з яким ми приїхали, що наверх вже заносити не треба, і провозити не треба", - зазначив Гончарук.

За його словами, наразі Україна перетворилась на світовий хаб постачання нелегальних сигарет до Європи, які надходять навіть з ОАЕ і Китаю. Крім того, на українській митниці процвітає контрабандне ввезення в Україну брендових товарів.

"За нашими оцінками, близько 40% всіх проблем, які ми маємо від контрабанди, - це якраз ці підробки, обмани (коли декларується один товар, а возиться в Україну інший – ред.), відсотків 25 – це так звана "зельонка" – через річки, тоннелі, приблизно відсотків 20 – це "піджаки", коли організовують людей, щоб вони мігрували туди-сюди із товаром, і це порожній транспорт, коли ти їдеш ніби порожняком, а насправді в тебе все є", - розповів чиновник.

За планами команди Президента, боротьба з контрабандою дозволить розрахуватися по міжнародних кредитних зобов'язаннях.

При цьому він додав, що у кожної прикордонної області є своя спеціалізація, причому, за визнанням місцевого бізнесу, обсяг контрабанди, попри офіційну статистику, збільшується.

Джерело: УНН

 

06 липня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів