Жінкам на замітку: головні правила макіяжу

Жінкам на замітку: головні правила макіяжу
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Крок 1: підготовка шкіри

Очищення

Чиста, свіжа, підготовлена шкіра — запорука бездоганного макіяжу. Видаліть забруднення і можливі залишки старої косметики за допомогою м'якого очищаючого гелю, молочка або міцелярного лосьйону. Також не забувайте про обов'язковий демакіяж в кінці дня: обов'язково очищайте шкіру і лягайте спати тільки з чистим обличчям. Не дозволяйте залишкам косметики і омертвілим часткам засмічувати пори, викликаючи тим самим прищі, зморшки і роздратування.

Зволоження

Після того, як ви добре очистите обличчя, шкіру необхідно зволожити. Для цього використовуйте маску або крем, який насичує шкіру вологою і підготує її до подальшого нанесення засобів. Якщо ви робите макіяж влітку, не забудьте про нанесення сонцезахисного засобу! Він може стати повноцінною заміною зволожуючого крему, а також не завадить додати SPF на всіх етапах нанесення макіяжу: в праймері, тональному, пудрі і т. д.

Використовуйте праймер

Перед тим, як покрити обличчя косметикою, потрібно підготувати базу — нанесіть на шкіру основу під макіяж, щоб розгладити її текстуру, вирівняти рельєф, затерти пори і збільшити стійкість макіяжу протягом дня. Ви можете наносити праймер чистими подушечками пальців, покриваючи все обличчя невеликим шаром засобу, або використовувати для цього плоску кисть з м'яким і еластичним ворсом (підійде той пензель, що і для тонального).

Крок 2: створюємо ідеальний тон

Перш, ніж ви дізнаєтеся, як правильно наносити тональний крем, давайте визначимося з текстурою. Існує кілька типів тональних засобів: рідкі, кремоподібні і пудрові. Всі вони допомагають замаскувати недоліки, створити більш рівний колір обличчя і забезпечити ідеальний полотно для подальшого нанесення макіяжу. Використовуються вони, зазвичай, в три кроки: рідка тональна основа (це також може бути BB-, СС-крем або лосьйон), кремовий консилер під очі і пудра для закріплення результату. Почнемо з першого.

Тональний засіб

Щоб рівномірно нанести тональний крем, використовуйте спеціальну м'яку плоску кисть або вологу косметичну губку (б'юті-блендер). Ці інструменти повинні бути обов'язково чистими, щоб уникнути бактерій і наступних запалень на обличчі. За потреби пройдіться щіточкою не тільки по обличчю, але і шиї і мочках вух. Пам'ятайте, що ваша основа повинна бути в тон вашого природного відтінку шкіри, не набагато темніше або світліше. У вас не повинен вийти контраст між обличчям, шиєю, грудьми і іншими частинами тіла.

Консилер

Якщо вам необхідно замаскувати темні круги під очима або окремі плями і почервоніння на обличчі, в цьому допоможе консилер. Його головна мета — вирівняти нерівний відтінок шкіри. Якщо темні кола або опуклості (прищі) необхідно замаскувати, використовуйте засіб в тон шкіри або злегка більш світлого відтінку, щоб освітлити темні області і горбки. Нанесення консилера також може знадобиться вниз на переніссі, підборідді, в центрі лоба і над верхньою губою. З червоними плямами відмінно впорається зелений консилер.

Все це можна наносити чистими кінчиками пальців або за допомогою кисті. Обов'язково розтушуйте краї консилера, щоб він плавно вписався в тональну основу і не залишив різких ліній.

Пудра

Для закріплення тону застосуйте пудру. Цей крок не є обов'язковим, але якщо ви хочете отримати довговічний і рівномірний макіяж без складок, є сенс припудрити обличчя для фіксації тональної основи і консилера. Використовуйте велику пухнасту волоть: пройдіться розсипчастим прозорим або в тон шкірі порошком по всіх частинах обличчя. Надлишки пудри акуратно заберіть пензлем. Цей пункт особливо корисний, якщо перед цим ви завдали рідку основу — пудра допоможе прибрати зайвий блиск і додасть обличчю матовості.

Крок 3: підкреслюємо риси обличчя

Після того, як ідеальний тон створений, цілком ймовірно, що тепер ваше обличчя виглядає монотонно через однорідний колір. Щоб надати окремим рисам деяку глибину і виділити контур, потрібно створити ілюзію відблисків і тіней. У цьому допоможуть хайлайтер, пудра і рум'яна.

Хайлайтер

Неважливо, якої текстури хайлайтер ви використовуєте. Це може бути вологий флюїд, кремовий олівець або сухий розсипчастий пігмент, головне — навчитися правильно виконувати цей крок (який також називається стробінгом) і знати, які області необхідно «підсвітити».

Запам'ятайте головне правило: хайлайтер наноситься на виступаючі частини обличчя: верхню частину скул, на центр лоба, спинку носа, підборіддя, внутрішні куточки очей, під бровами і над верхньою губою. Цей прийом допоможе зробити обличчя більш яскравим і свіжим. Для нанесення використовуйте пальці або невелику кисть для освітлення.

Контуринг

Щоб зробити обличчя більш скульптурним, скористайтеся засобом для контуринга. Це може бути пудровий порошок, який на кілька відтінків темніше вашого відтінку шкіри, або кремовий бронзер. Наносити його необхідно пухнастим пензлем (або пальцями, якщо мова йде про кремові текстури) у формі цифри «3» на зони, які першим ділом ловлять сонячні промені: від бічної поверхні лоба по скроні до верху вилиці, а потім до лінії нижньої щелепи.

Пам'ятайте, що жорсткий контуринг вже не в моді! Тому цей крок не є обов'язковим. Якщо вам хочеться надати обличчю ілюзію природних тіней, зробити його більш витягнутим і худим на вигляд, використовуйте зовсім небагато засобів, не беріть занадто темні відтінки і враховуйте, щоб переходи були м'якими і плавними.

Рум'яна

Останній крок у підготовці обличчя до нанесення тіней і помади — додати трохи свіжого рум'янцю на щоках. Відтінок пігменту залежатиме від того, який у вас колір шкіри. Сьогодні в моді природні тони: рожевий, персиковий, нюд. Накладіть рум'яна великою кистю на яблука щок (кругла частина, яка утворюється, коли ви посміхаєтеся). Не беріть забагато пігменту — вигляд повинен бути натуральним, а не чужорідним.

Крок 4: виділяємо очі

Брови

Необхідність цього кроку також залежить від того, в якому стані ваші брови. Якщо вони і без того гарної форми, насичені і добре укладені, можете відразу перейти до повік. А якщо ваші брови тонкі і рідкі, необхідно надати їм бажану форму і заповнити пустоти між волосками.

Відтінок олівця, тіней, brow-туші або помадки для брів повинен бути близький до вашого природного кольору волосся. Якщо ви вибрали олівець, починайте промальовувати контур брів акуратними, але різкими рухами, щоб зімітувати волоски, а потім заповніть порожні ділянки маленькими штрихами. Рухайтеся в напрямку росту волосся, щоб вигляд вийшов максимально реалістичним.

Якщо ваші брови і так густі, але їм бракує глибини кольору, використовуйте тіні. Маленьким пухнастим пензлем розтушуйте пігмент уздовж брів, надлишки відтінку приберіть сухою серветкою або ватною паличкою. В кінці розчешіть брови сухим пензликом і зафіксуйте їх форму за допомогою прозорого або тонованого гелю, щоб вони залишалися такими весь день.

Підготовка повіки

Перед тим, як приступити до макіяжу очей, нанесіть праймер на шкіру повік за допомогою кінчиків пальців, розтушовуючи його від коренів вій до верхньої частини складки повіки. Це ще один додатковий продукт, який допоможе тіням залишатися стійкими і рівномірними тривалий час. Даний пункт можна пропустити, але тоді є ймовірність, що тіні швидко потьмяніють, стануть жирними або почнуть накопичуватися в складках повік через кілька годин.

Тіні

Існує безліч способів, як правильно наносити тіні, але найпростіший і класичний варіант — нанести один колір на все віко. Використовуйте кисть для тіней (або палець для більш високої пігментації) і починайте наносити тіні від центру повіки, розтягуючи колір в обидві сторони. Добре розтушовуйте пігмент по контуру, щоб запобігти утворенню різких ліній.

Важливо: основний колір тіней не повинен доходити до лінії брів і виходити за рамки.

Олівець для очей

Мета підводки для очей полягає в тому, щоб створити ілюзію більш насиченої лінії вій, тому вибирайте відтінок олівця, який буде відповідати вашому натуральному кольору волосся. Проведіть лайнером уздовж лінії росту вій від внутрішнього кута до зовнішнього на верхній повіці. Для створення більш сміливого погляду, повторіть те саме на нижній повіці. При бажанні також можна намалювати стрілки.

Туш

Закріпіть результат тушшю. Виберіть формулу залежно від того, який ефект ви хочете отримати. Якщо у вас короткі вії, використовуйте туш, яка збільшить їх довжину, а якщо ви володарка тонких вій, використовуйте формулу для додання обсягу. Намагайтеся не наносити більше двох шарів туші, інакше очі можуть виглядати дуже неприродно.

Крок 5: надаємо колір губам

Підготовка шкіри

Якщо ваші губи не в ідеальному стані, сухі і лущаться, їм може знадобитися попередній пілінг. Виберіть м'який скраб для губ, обережно масажуючи ним шкіру, а потім видаліть залишки засобу серветкою. Зверху нанесіть живильний бальзам або праймер, щоб шкіра була більш м'якою, еластичною і зволоженою, а помада довше трималася на губах.

Контур

Цей крок також втратив сьогодні свою актуальність, але деяким жінкам все ж потрібно нанесення олівця для губ, щоб виділити їх контур. Підберіть відтінок, що відповідає кольору губної помади або блиску, який ви збираєтеся нанести.

Колір

Виберіть блиск або помаду, яка буде гармоніювати з вашим образом. Рівномірно нанесіть відтінок за допомогою пензлика або прямо з тюбика. Для природного образу робіть ставку на нюдові, персикові, рожеві відтінки губ, а для більш сміливого вигляду вибирайте яскраві відтінки — червоний, малиновий, винний, помаранчевий, фуксія і т. д.

Обов'язково наносьте колір як можна ближче до країв губ, не перестарайтеся і не виходьте за межі їх ліній.

Завершіть свій лук

Коли останній штрих у вигляді нанесення губної помади буде закінчено, перевірте, щоб на вашому обличчі не залишилося ніяких непривабливих плям або різких ліній. Все, що зайве, видаліть за допомогою серветки або розтушуйте пухнастим пензлем. Після того, як макіяж завершено, скористайтеся фіксуючим спреєм, розпорошивши його в 4-5 пшиків по всьому обличчю. Так косметика точно нікуди не попливе і не скотитися на випадок спеки чи дощу.

Джерело: Ukr.Media

 

05 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів