На Ужгородщині відкрито сезон полювання на пернату дичину

На Ужгородщині відкрито сезон полювання на пернату дичину
На початку серпня 2019 року в межах мисливських угідь Ужгородщини стартував сезон полювання на диких птахів.

 

Встановленими днями для полювання на пернату дичину є субота та неділя.

Відповідно до ст. 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливці мають право полювати з наступними документами:

  1. Посвідчення мисливця
  2. Щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень права полювання з відміткою про оплату державного мита
  3. Дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл)
  4. Відповідний дозвіл на право користування вогнепальною зброєю у разі її використання
  5. Паспорт на собак мисливських порід.

Всі вищеперераховані документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, а також транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль.

Заборонено полювати немисливською (у тому числі з військової) вогнепальною, пневматичною та іншою стрілецькою зброєю, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї.

Саме це і є найбільшим порушенням під час полювання на пернату дичину.

За порушення правил полювання передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 85 Кодексу України по адміністративні правопорушення.

З метою проведення додаткових профілактичних заходів щодо боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями правил полювання, а також недопущення надзвичайних подій в ході даного заходу працівниками з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Ужгородського районного відділення поліції Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області наголошено, щодо дотримання мисливцями правил полювання, використання ними належної їм зброї, наявності в них необхідних документів та дозволів на право зберігання та носіння мисливської вогнепальної зброї. У разі виявлення порушень спеціальних правил та умов щодо носіння, зберігання, перевезення зброї, боєприпасів до неї та пристроїв, до їх власників будуть застосовуватись жорсткі заходи адміністративного (ст. ст. 190, 191, 192 КУпАП), а при наявності відповідних підстав – кримінального впливу та реагування. Окрім цього, керуючись вимогами нормативно-правових актів, що діють у сфері дозвільної системи, вживатимуться заходи щодо безальтернативного вилучення зброї і пристроїв, та анулювання дозволів на право їх зберігання, носіння. Безпечного і вдалого полювання.

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів