Мирослав БУНДАШ: «У Кубку України ми не ставили жодних завдань, чого не можу сказати про Чемпіонат Другої ліги»

Мирослав БУНДАШ: «У Кубку України ми не ставили жодних завдань, чого не можу сказати про Чемпіонат Другої ліги»
Помічник головного тренера ФК «Ужгород» у матчі з рівненським «Вересом» розраховує виключно на позитивний результат.

 

Нагадаємо, 20 серпня головна команда обласного центру Закарпаття у попередньому етапі Кубка України провела складний матч у Сумах проти «Альянсу». Насамперед через дальність виїзду – ужгородці подолали відстань у майже 1200 кілометрів. Плюс тренерський штаб не дорахувався двох гравців основи: захисників Олександра Ковчара та Кирила Пасічника. А ще «Ужгород» уперше грав за глядацької аудиторії, яка перевищувала показник у 4000 та у прямому значенні слова «гнала» свою рідну команду вперед. Підопічні Василя Варги та Мирослава Бундаша, як наслідок, поступились 2:0 і всі сили віддадуть у найближчому протистоянні проти рівненського «Вереса». Коротко про основне – інтерв’ю з помічником головного тренера Мирославом Бундашом.

– Мирославе Омеляновичу, насамперед, як можете охарактеризувати дебютний і останній у цьому сезоні кубковий поєдинок із «Альянсом»?

– У першу чергу такий результат зумовлений важким переїздом та відсутністю двох ключових оборонців: Пасічника й Ковчара. Команда не зуміла налагодити гру в захисті, допустила дитячі помилки під час, на перший погляд, аж ніяк не гострих ситуація. По великому рахунку обидва голи ми привезли собі самі. Когось окремо критикувати не буду – програла уся команда. Але відповідні висновки, повірте, тренерський штаб уже зробив. Якщо хтось думає, що завжди гратиме в основі, позаяк не до кінця укомплектована команда – він глибоко помиляється. Я не побачив у попередньому матчі самовіддачі, бажання перемогти. А це, вибачте мене, не аматорський футбол. За кожну помилку суперник обов’язково покарає. У чому ми вчергове мали нагоду переконатись. Але це вже історія. Нам потрібно жити сьогоденням.

– Сьогоденням, Ви, певно, називаєте протистояння у рамках п’ятого туру Другої ліги. Через дальність кубкового виїзду, керівництво рівненського «Вереса» пішло Вам на зустріч. Тож матч, замість Млинова, відбудеться в Ужгороді на День Незалежності 24 серпня. Це, безперечно, на користь Вашій команді.

– Рівненський «Верес» – досвідчена команда, яка пройшла усі щаблі професійного футболу: елітний дивізіон, Першу лігу, наразі є одним із основних претендентів на комплект нагород найвищого ґатунку. Вона добре укомплектована, відбулась зміна тренера. Перед командою стоїть завдання-максимум – повернутись до Першої ліги. Але з нею можна грати. Це довела вінницька «Нива», зігравши з «Вересом» унічию. Тож чого ми не можемо? На нашому боці й фактор домашніх стін. За що ми дякуємо керівництву «Вереса». Але вже в наступному колі ми будемо гостювати у Вінниці. Тому все по чесному. Рівненську команду потрібно обігрувати, бо наздоганяти завжди складніше. Але здобути вікторію ми зможемо виключно за підтримки уболівальників. Я хочу поставити у приклад глядачів «Альянсу», які ні на хвилину не замовкали, усебічно підтримуючи свою команду. В Закарпатті уболівають не гірше, тому я запрошую усіх Вас у День Незалежності нашої держави прийти і підтримати нашу команду.

– Ви акцентували на відсутності двох ключових гравців. Тепер «Ужгород» у повній бойовій готовності?

– Гадаю, з правим захисником Олександром Ковчаром проблем не буде. На щастя, хвороба пройшла і, сподіваюсь, на довго. Бо Ви самі знаєте довжину нашої лави запасних. Відновлюється потроху і Кирило Пасічник. Але говорити про їх стовідсоткову готовність до наступного матчу я б не наважився. Тому з часом і прийматимемо рішення – гратимуть вони в основі чи ні. Але вже радує той факт, що до протоколу матчу вони потраплять. У нас насправді катастрофічно не вистачає футболістів. Тому найближчим часом будемо вирішувати кадрову проблему.

– Якщо Ви піднімаєте питання про підсилення, то певно й завдання окреслені вже перед клубом.

– У Кубку України ми не ставили жодних завдань, чого не можу сказати про Чемпіонат Другої ліги. У кожній грі у нас одне завдання – гідно грати і здобувати позитивний результат. Так, не завжди це виходить, але команда прогресує і результат Ви побачите уже найближчим часом.

Отож прийдіть і підтримаєте у люблену команду 24 серпня о 17:00 на стадіон «Авангард».

Віталій БІРОВЧАК,

Прес-служба ФК «Ужгород»

 

23 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів