У Закарпатській ОДА розповіли, які зміни чекають на медзаклади краю

У Закарпатській ОДА розповіли, які зміни чекають на медзаклади краю
Сьогодні, 3 вересня, під головуванням Ігоря Бондаренка в облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками обласних медичних закладів.

 

Закарпатська обласна рада своїм рішенням від 16 травня 2019 року дала початок процедури перетворення 23-х обласних комунальних закладів охорони в комунальні некомерційні підприємства для забезпечення можливості укладення договору на медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України.

Про стан справ детально поінформувала т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Міцьо, яка загалом позитивно оцінила проект нового рішення облради щодо врегулювання майнових питань закладів охорони здоров’я в процесі їхньої реорганізації та закликала присутніх активізувати роботу щодо виконання норм закону і укладення до кінця року угод з Національною службою здоров’я України. В іншому випадку медична галузь краю наступного року залишиться без фінансування, оскільки медичні субвенції не передбачені в бюджеті. Урешті керівник краю пообіцяв своє сприяння і доручив невідкладно зібратися робочій групі, яка була створена саме для проведення в краї медичної реформи.

 

Прес-служба ОДА                 

 

 

03 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів