Богдан Андріїв: "Рівень суспільства визначається насамперед ставленням до літніх людей!"

Богдан Андріїв: "Рівень суспільства визначається насамперед ставленням до літніх людей!"
Семінар-тренінг для соціальних працівників територіальних центрів усього Закарпаття «Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну» відбувся сьогодні в Ужгородській міській раді. Його провела представниця Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх людей в Україні», викладач Медико-природничого  університету з міста Миколаїв Наталія  Володка.

 

Учасників навчання привітав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, наголосив, що рівень суспільства визначається насамперед ставленням, увагою до літніх людей та людей з інвалідністю і дуже важливо поліпшити якість їхнього життя. «Старші люди, особливо ті, які не мають підтримки близьких – певною мірою наша біль і наш обов’язок бути для них підтримкою, зробити все можливе, щоб вони не почувалися покинутими, відірваними від активного життя», – сказав Богдан Євстафійович.  

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола зазначив, що в нашій області діють 18 територіальних центрів та 8 інтернатних установ, соціальні послуги надаються близько 14 тисячам літніх одиноких громадян та людей з інвалідністю, близько тисячі перебувають на стаціонарному догляді. Тому сучасні знання, методики для роботи з ними дуже потрібні. Віктор Васильович додав, що значна робота для поліпшення якості життя уразливих категорій населення проводиться також із європейськими партнерами.

Тренерка Наталія Володка детально ознайомила учасників семінару з ознаками і особливостями перебігу старечої деменції, а також як соціальним працівникам мінімізувати емоційне вигорання  при роботі з літніми людьми.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів