У Закарпатті керівники райвідділу поліції вимагали хабарі з комерсанта

У Закарпатті керівники райвідділу поліції вимагали хабарі з комерсанта
Керівники одного з районних відділів поліції Закарпатської області вимагали від приватного підприємця щомісячні «відкати», погрожуючи кримінальним переслідуванням у разі відмови. Чоловік звернувся до СБУ.

 

Встановлено, що начальник райвідділу поліції разом із заступником змушували місцевого підприємця сплачувати щомісяця 5 тисяч гривень за можливість займатися легальною лісозаготівлею. Аби довести «привабливість» своєї пропозиції зловмисники створювали йому штучні перешкоди у здійсненні підприємницької діяльності та шантажували чоловіка кримінальним провадженням, законність відкриття якого з`ясовується. 

Правоохоронці затримали заступника керівника райвідділу під час отримання чергового траншу в національній валюті та 3-х тисяч доларів за закриття справи. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Заходи з припинення протиправної діяльності проводилися спільно з Теруправлінням ДБР у Львові під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Пресцентр СБ України

 

 

16 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів