Продовжуємо термін експлуатації автомобільного акумулятора

Продовжуємо термін експлуатації автомобільного акумулятора
Одним з найважливіших пристроїв кожної легкової або вантажної машини є акумулятор. Саме АКБ «оживляє» мотор і всі інші електричні системи кожного транспортного засобу. Щоб АКБ прослужила довго і не викликала проблем, треба дотримуватися кількох простих порад.

 

Приділяйте акумулятору належну увагу. Заглядаючи під капот, оглядайте батарею: важливо утримувати поверхню і клеми в чистоті, це провокує неконтрольований саморозряд. Протирайте поверхню регулярно зволоженою ганчіркою, витираючи після корпус насухо.

Перевіряйте джерело живлення на наявність тріщин й інших механічних пошкоджень, потемніння ізоляції дротів і окислення клем. Усунути ці симптоми легко. Оксиди видаляються гарячим содовим розчином. Також бажано кожні 3 тис. км пробігу перевіряти рівень і щільність електроліту: в нормі він покриває пластини на 1,5-2 см, але не більше. При зниженні рівня рідини починається сульфатація акумуляторних пластин, що в майбутньому призводить до осипання активної маси і повного виходу пристрою з ладу.

Використовуйте акумулятор лише за потреби. Все просто: раціональне використання заряду — це запорука довгої та тривалої експлуатації. При частих і тривалих зупинках, особливо на парковці, вимикайте запалювання, світло та інші споживачі. Якщо збираєтеся поставити автівку в гараж, і не збираєтесь їздити деякий час, то клеми треба від'єднати — це дозволить зберегти заряд. У холодну пору року, краще забирати акумулятор з авто додому — в теплому й сухому приміщенні він довше буде зберігати свій заряд.

Взимку дотримуйтесь особливих правил, які продиктовані збільшеними навантаженнями. Просто на 10-15 секунд увімкніть дальнє світло, таким чином «прогріється» батарея, що допоможе потім полегшити запуск. Якщо спроба виявилася невдалою, почекайте пару хвилин і повторіть запуск.

Також експерті рекомендують заряджати авто акумулятор тільки після глибокого розряду, але не можна зберігати батарею в такому стані, тому що це може привести до того, що після у вас не вийде повернути АКБ до роботи. Не менш важливо мати відповідний зарядний пристрій, який зможе вчасно відновити ємність, яка була розтрачена в складних зимових умовах. Якщо зарядки немає, то заздалегідь подбайте про її покупку. Знайти пристрій можна у тому ж магазині, де здійснюється продаж акумуляторів.

Звичайно, нові автомобільні акумулятори в Ужгороді також придбати нескладно. Відповідних магазинів у місти дуже багато. Але краще не допускати передчасного виходу з ладу АКБ.

 

16 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів