Андрій Андріїв: «Усе, що робиться – для того, щоб наші школярі мали комфортні умови для навчання, а педагоги – для роботи»

Андрій Андріїв: «Усе, що робиться – для того, щоб наші школярі мали комфортні умови для навчання, а педагоги – для роботи»
Як уже повідомляла Ужгородська міська рада, у Класичній гімназії в Ужгороді сьогодні відкрили новий спортивний майданчик із штучним покриттям, на його будівництво спрямовано майже півтора мільйона гривень, із них 50% – із міського бюджету. Відтепер гімназисти, а це 887 учнів 5-11 класів, зможуть приділяти більше часу на заняття спортом, зміцнювати здоров’я.

 

На урочистому відкритті майданчика присутніх вітали міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради Андріана Сушко, депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв, перший заступник голови Федерації футболу Закарпаття, член виконкому Української асоціації футболу Мирослав Щербей, начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова, директор Класичної гімназії Сергій Роман. Після перерізання стрічки вдалося взяти бліц-інтерв’ю в депутата облради Андрія Андріїва.

-         Андрію Євстаховичу, ви як депутат Закарпатської обласної ради багато уваги приділяєте Класичній гімназії…

-         Так, тут вчилися мої діти, тож мені хочеться, щоби й інші юнаки та дівчата, здобуваючи освіту в гімназії, могли робити це в сучасних умовах. З цією метою останнім часом вдалося багато чого зробити. Почати з того, що сама будівля потребувала значних ремонтів, тож за останні чотири роки вдалося спільними зусиллями області, міста, а також за підтримки народних депутатів домогтися виділення значних коштів і виконати необхідні ремонти. Усе, що робиться, – для того, щоб наші школярі мали комфортні умови для навчання, а педагоги - для роботи.

-         Нагадайте, що саме тут зроблено?

-         Насамперед стояло питання утеплення навчального закладу. Тож поміняли вікна на сучасні теплозберігаючі, відремонтували фасад. Ефект від виконаних ротіб відчули швидко: так, економія завдяки заміні вікон, утепленню фасаду була суттєвою, у результаті на 50 % зросла енергоефективність будівлі, у теплу пору року приміщення, навпаки, надміру не нагріваються. Наразі ж тривають роботи з ремонту басейну в закладі.

-         Що саме будуть робити в басейні, до речі? Там, наскільки відомо, пошкоджена чаша?

-         Так, згідно з проектом запланований ремонт чаші басейну з влаштуванням нового покриття, також тут відбудеться часткове перепланування суміжних приміщень, є потреба і в заміні компенсаційного баку, технологічного обладнання та трубопроводів, буде встановлена сучасна система вентиляції, що дуже важливо для таких об’єктів. Крім того, запланована і заміна сантехнічних приладів, електричних мереж тощо. Роботи обійдуться в суму понад вісім мільйонів гривень, проект втілюється на умовах співфінансування з державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету Ужгорода.

-         Чи відомо, коли буде завершений цей проект?

-         Завдань, як ви бачите самі, чимало, але сподіваюся, що вже невдовзі ми знову зустрінемося з вами в гімназії.  

Після відкриття майданчика Андрій Андріїв також привітав учкнів гімназій побажав їм успіхів та встановлення нових рекордів. Про це він написав і на своїй сторінці в мережі Фейсбук: 

"Від сьогодні учні Класичної гімназії в Ужгороді зможуть займатися на новому спортивному майданчику зі штучним покриттям. Мав честь як депутат Закарпатської обласної ради разом із міським головою Ужгорода Bohdan Andriyiv та першим заступником голови Федерації футболу Закарпаття Miroslav Scherbey та іншими почесними гостями бути запрошеним на відкриття майданчика і отримав величезне задоволення. 

Відверто, радий за дітей, що тепер вони мають такі можливості для розвитку, для проведення дозвілля, для занять спортом. Свого часу ми такого не мали, тож приємно, що вдається дати найкраще дітям – нашому майбутньому.

Впевнений, на цьому майданчику вже тренуються майбутні чемпіони, які прославлятимуть наше місто та область на світових спортивних аренах. Саме тому бажаю всім юним спортсменам сил, терпіння, наполегливості та, безперечно, рекордів!"

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

18 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів