Які переваги денного сну?

Які переваги денного сну?
Зберігайте, це цікаво.

 

Поліпшення роботи серцево-судинної системи

Однією з основних причин проблем з серцем є стрес, який відчуває організм, в тому числі з причини нестачі сну. Результати дослідницької роботи показали, що денний сон хоча б кілька разів на тиждень, істотно знижується ризик інсульту, інфаркту та інших захворювань серця і судин.

Підвищення імунітету

Відновлення імунної системи відбувається під час нічного відпочинку людини. Якщо спати мало, вона не буде встигати відновлювати свої сили і ефективно захищати організм від різних недуг. Але короткий сон протягом дня допоможе зміцнити роботу імунітету.

Поліпшення розумових здібностей

Подрімати вдень — значить не дати головному мозку перевантажуватися. Додатковий відпочинок допомагає людині зберегти ясність розуму протягом всього дня.

Зміцнення пам'яті

Під час неспання людина отримує безліч інформації, обробка якої відбувається у сні. Саме в цей момент мозок аналізує дані, відсіває все непотрібне і засвоює корисну інформацію. Особливо цінується відпочинок під час підготовки до іспиту, або будь-якого іншого заходу, де необхідно запам'ятовувати великий обсяг інформації.

Як правильно дрімати вдень?

Максимальну користь денний сон принесе тільки в тому випадку, якщо робити це правильно. Тому важливо слідувати наступним невеликим рекомендаціям:

- спати не більш пів години;

- лягати відпочивати приблизно в один і той же час;

- не намагатися заснути, оскільки для відновлення сил буде достатньо навіть спокійного відпочинку із закритими очима.

 

19 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів