Андрій Андріїв: «Ми всіляко сприяємо розвитку спорту та розбудові спортивної інфраструктури Ужгорода»

Андрій Андріїв: «Ми всіляко сприяємо розвитку спорту та розбудові спортивної інфраструктури Ужгорода»
За останні роки в Ужгороді доволі інтенсивно і якісно розвивається спортивна інфраструктура. Наочним прикладом є відновлення двох багатофункціональних стадіонів – «Автомобіліст» та «Авангард». Покращення інфраструктури дало поштовх і для участі у професійній другій лізі команди з обласного центру – ФК «Ужгород». Тож про відбудову футбольно-спортивної інфраструктури нашого обласного центру, а також про професійний клуб міста та інше в розмові з президентом ФК «Ужгород», депутатом обласної ради Андрієм Андріївим.

 

– Андрію Євстаховичу, за останні три роки футбольна і спортивна інфраструктура в обласному центрі  суттєво покращилася. Можете розповісти про це детальніше?

– Це вдалося здійснити завдяки тісній співпраці міської ради, меценатів та Федерації футболу Закарпаття. Яскравим прикладом цьому є стадіон «Автомобілст», коли в тісній взаємодії вдалося зберегти та збудувати футбольний стадіон, де можна проводити змагання як із футболу, так і з інших видів спорту. В першу чергу хочу завдячити однодумцям, які допомагали мені у його зведенні – голові Асоціації футболу Закарпаття Івану Дурану, міському голові Ужгорода Богдану Андріїву та іншим небайдужим до цього виду спорту жителям нашого міста.

– Відомо, що відбудова «Автомобіліста» розпочалася з вашої ініціативи, ваших власних меценатських внесків. Цікаво, які спортивні інфраструктурні об’єкти плануєте втілити на «Автомобілісті»?

– Наразі викладаємо бруківку для обладнання автостоянки, також плануємо поставити різні тренажери – щоб люди сюди приходили не лише грати футбол та вболівати, а могли позайматися на бігових доріжках та потренуватися на тренажерах.

– Що скажете про інший спортивний об’єкт нашого міста – стадіон «Авангард», реконструкція якого розпочалася в минулому році і він постав нині в оновленому вигляді. Як вдалося здійснити цей масштабний проект з реконструкцією однієї з найбільших спортивних споруд краю?

– Спільно з головою АФЗ Іваном Дураном зуміли включити стадіон «Авангард» у програму фінансування Фонду регіонального розвитку, завдяки чому отримали на його реконструкцію 14,5 млн грн, ще 2,5 млн грн було виділено з бюджету Ужгородської міськради для реконструкції сучасних бігових доріжок. Також долучили угорських меценатів, завдяки фінансуванню яких вдалося провести роботи на центральному ядрі «Авангарду» та збудувати ще одне поле зі штучним трав’яним покриттям. На цьому наші роботи по реконструкції стадіону не завершуються, вже наступного року в планах  капітальний ремонт трибун стадіону. Думаю, що спільними зусиллями нам це вдасться здійснити.

– Саме «Авангард» є домашньою ареною для друголігового професійного футбольного клубу «Ужгород», який в цьому році розпочав змагання в чемпіонаті України другої ліги. Тож, що скажете саме про наш міський професійний клуб?

– Загалом клуб уже впродовж 12 років був задіяний в аматорському футболі, а в цьому році вирішили, що вже дійшли певного рівня, адже маємо хорошу матеріально-технічну базу, якісних футболістів, більшість із яких вихованці саме закарпатських футбольних шкіл, прийняли рішення перейти на професійний рівень. Звісно, на цьому рівні не все виходить у нашої команди так, якби нам хотілося, але слід розуміти, що ми дебютанти і лише тепер розуміємо, де наші слабкі місця, які нам потрібно буде виправляти вже в зимове міжсезоння. Сподіваюся, що в наступному сезоні зможемо вийти на зовсім інший, якісніший рівень у професійному футболі. 

– На відміну від іншої закарпатської професійної команди ФК «Минай» у складі «Ужгорода» більшість гравців – закарпатці. Ви як президент дотримуєтеся філософії, що в складі «Ужгорода» мають виступати вихованці закарпатського футболу?

– Звісно, ще коли «Ужгород» виступав у аматорському футболі був прихильником того, щоб за міську команду грали футболісти нашого міста та району. А уже на професійному рівні «Ужгород» має виконувати роль клуба, який дає можливість реалізовувати свій потенціал для усіх здібних закарпатських футболістів, які в нас можуть розкривати себе у професійному футболі.

– Про плани на наступний сезон. Чи можемо вже говорити щось про конкретні завдання перед командою?

– Більш конкретні завдання вже будемо ставити після завершення поточного сезону. Тоді вже обговоримо з тренерським штабом та гравцями всі деталі, після цього будемо формувати плани на сезон наступний.

– Окрім власне справ футбольних цікаво почути вашу думку про розвиток легкої атлетики в краї, адже встановлення надсучасних бігових доріжок в Ужгороді та Хусті однозначно сприяє розвитку легкої атлетики і вже кілька масштабних всеукраїнських змагань проходили саме в нашому обласному центрі.

– Загалом таких легкоатлетичних комплексів, які збудовані в Ужгороді та Хусті, є всього чотири в Україні. Тож приємно, що два з них ми змогли реалізувати на Закарпатті. Окрім того, кліматичні умови на Закарпатті дозволяють до пізньої осені проводити легкоатлетичні заходи й розпочинати старти вже ранньою весною. До Закарпаття охоче їдуть на змагання легкоатлети, велосипедисти та представники інших видів спорту. Приємно, що в Ужгороді та Хусті можна бути проводити міжнародні змагання високого рівня відповідно до сучасних вимог легкоатлетичних стандартів.

– Саме тиждень тому в Ужгороді завершився чемпіонат України з кросу, такі масштабні змагання проводилися в нашому обласному центрі чи не вперше з часів незалежності. Тож уже є чутки, що за ініціативи міського голови ця траса буде закріплена саме за федерацією легкої атлетики Закарпаття, і тут чемпіонат країни з кросу проводитиметься постійно.

– Ми всіляко сприяємо розвитку спорту, тож звісно, готові вислухати побажання й посприяти у розбудові інфраструктури для розвитку як легкої атлетики, так і інших видів спорту в нашому місті.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів