В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями (ФОТО)

В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями (ФОТО)
Волонтери руху "Молодь за мир" та Спільноти святого Егідія провели Різдвяний обід з ромськими родинами. Організація запросила більше 70 людей: дорослих і дітей на святковий обід у кафе. Свято відбулося 25-го грудня.

 

“Це момент дуже сімейний, тому що ми знайомі з цими родинами багато років. І вони, і ми дуже чекаємо цього свята. Для гостей ми підготували іменні запрошення. А також для усіх дітей та дорослих подарунки. Це Різдво надії та радості для всіх”, - говорять організатори Різдвяного обіду.

Волонтери познайомилися з ромськими сім'ями в Києві в 2012-му році. Приїздять до Ужгорода святкувати разом Різдво вже вп'яте. Також відвідують їх протягом року. Проводять різні активності: ходять на екскурсії та в кіно. 

Рух “Молодь за мир” виник всередині Спільноти Святого Егідія. Спільнота виникла у 1968-му році у Римі. В Україні з'явилася в 1991-му. Організація відома своєю роботою для бездомних, літніх людей, хворих, боротьбою зі СНІДом в Африці.  

"Ми хочемо щоб таким святом, як Різдвяний обід, ми жили кожен день, не виключаючи нікого, не залишаючи нікого за дверима. Тому від імені Спільноти святого Егідія бажаю Різдва миру, радості, світла. Бажаю щоб це Різдво було святом щедрості, щоб ми не забули нікого. Бажаю щоб ніхто не залишився без свята і щоб людська родина буквально розширилась для всіх, перш за все для тих, хто живе у потребі і може залишитись самотнім", - сказав президент Спільноти святого Егідія Марко Імпальяццо.

Різдвяні обіди та святкування з бідними Спільнота та МЗМ проведуть в Києві, Львові, Івано-Франківську, Харкові та Одесі. 

Молодь за Мир Youth for Peace

Фото Андрій Осадчук

 

28 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів