Відновлювати "Ужгород", чи будувати новий – чи вдасться депутатам налагодити авіасполучення в Закарпатті?

Відновлювати "Ужгород", чи будувати новий – чи вдасться депутатам налагодити авіасполучення в Закарпатті?
Обласна рада спільно з облдержадміністрацією багато років вживають необхідних заходів, щоб єдиний в області аеропорт працював на повну потужність.

 

Про це наголошує очільник облради Михайло Рівіс у Звіті про роботу облради за період із грудня 2018 року до грудня 2019 року, який схвалено крайовими парламентарями на пленарному засіданні 17-ї сесії.

У документі йдеться про те, що чи не найбільшу увагу за згаданий період було приділено саме питанню роботи Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород». Для обговорення проблемних питань неодноразово проведені зустрічі керівництва та депутатів облради з представниками авіакомпанії «Мотор Січ».

Голова облради акцентує увагу  на тому, що профільна комісія облради з питань бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, у межах компетенції, підтримує діяльність важливого для краю підприємства. На кожному з її засідань представники аеропорту інформують про стан справ та наявні проблеми функціонування летовища. І тому було запропоновано підготувати та обговорити стратегію подальшого розвитку аеропорту.

У документі також зазначається, що для  забезпечення безперервності та регулярності повітряних перевезень при обслуговуванні повітряної лінії за маршрутом «Київ – Ужгород – Київ», яка визначена такою, що має суспільно важливий характер, депутати призначили директором ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород» Лііса Руслана Миколайовича строком на два роки; ухвалили надважливі рішення щодо ефективної діяльності аеропорту: доручили голові облради підписувати договори з покращення умов функціонування аеропорту «Ужгород»; фінансово підтримали можливість виконання прямих соціальних авіарейсів за маршрутом Ужгород – Київ; затвердили у новій редакції статут ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород», а також збільшили статутний капітал цього комунального підприємства на 14 млн грн.

«Загалом обласна рада спільно з облдержадміністрацією багато років вживають необхідних заходів, щоб єдиний в області аеропорт працював на повну потужність і виконував своє цільове призначення. Тим більше, що постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року №126 затверджено Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року. І сьогодні є потреба переглянути відповідну обласну програму та внести у її заходи стратегічні завдання, виконання яких забезпечить дієздатність аеропорту. Тому на позачерговій сесії 13 листопада 2019 р. зініційовано звернення до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо будівництва нового аеропорту в Закарпатській області та забезпечення сталого функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород», – підкреслює М.Рівіс у Звіті.

Виконавчий апарат облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

07 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів