Серед чотирьох медалістів Юнацької Олімпіади – вихованець закарпатця

Серед чотирьох медалістів Юнацької Олімпіади – вихованець закарпатця
22 січня завершилися ІІІ-ті Зимові Юнацькі Олімпійські ігри в Лозанні-2020.

 

Наші юні олімпійці переписали історію виступів українців на Юнацьких Олімпійських іграх. Україна виборола 4 медалі, серед яких «золото» хокеїста у турнірі 3х3 Володимира Трошкіна, «срібло» його колеги з цього ж виду спорту Дениса Паська та дві «бронзи» фігуристів Софії Нестерової й Артема Даренського та фристайліста Ореста Коваленка. Ця кількість нагород стала рекордною для українців за часи участі в Юнацьких Олімпійських Іграх.

Приємно, що володар бронзової нагороди в дисципліні фристайлу біг-ейр Орест Коваленко – вихованець закарпатського тренера Станіслава Кравчука. 

Саме Орест на церемонії закриття ЮОІ виконав почесну місію й став прапороносцем нашої юнацької олімпійської збірної 

Як зазначив голова НОК України Сергій Бубка: «Юнацькі Олімпійські ігри – чудовий фундамент для подальшого розвитку молодих талантів. Для юних спортсменів олімпійські змагання в Лозанні стали першим і найвідповідальнішим міжнародним стартом в кар'єрі. Безперечно, це безцінний досвід і можливість спробувати власні сили на найвищому рівні. Ігри пропонують для молоді цікавий формат. Це не суто спортивні змагання, де важлива не лише кількість здобутих медалей. Велика кількість дисциплін, де змагаються змішані команди з юних спортсменів з різних країн, відкривають можливості для більшого спілкування атлетів, пошуку нових друзів. Юні олімпійці – це посланці з різних куточків світу, які повертаючись після Ігор додому мають стати прикладами для наслідування своїми однолітками, залучити їх до спорту і активного способу життя. Культурно-освітні заходи в рамках Ігор дозволяють молоді отримувати нові знання про історію олімпійського руху, культурі та традиції різних країн».

Uzhgorod.net.ua

 

29 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів