Цікаво знати: як захистити себе від негативного впливу стресу?

Цікаво знати: як захистити себе від негативного впливу стресу?
Кожна людина розуміє, що неможливо повністю уникнути стресу. Ми переживаємо через невдачі на роботі, проблеми вдома, труднощі при взаємовідносинах з людьми. Але як не дозволити стресу зруйнувати ваше здоров'я.

 

Дотримуйтеся режиму дня

Планування і дотримання чіткого розпорядку, подарує вам відчуття контролю над власним життям. Лягайте спати та прокидайтеся завжди в однаковий час. У стресові дні не варто відмовлятися від відвідування спортзалу, прогулянок на свіжому повітрі, ритуалів догляду за шкірою обличчя і тіла. Ставте реалістичні цілі на день і намагайтеся їх реалізовувати. При цьому знаходьте час для власних захоплень і занять, які дарують вам задоволення.

Харчуйтеся правильно

Коли ми сильно переживаємо, то забуваємо про правильне харчування, і нас сильніше тягне з'їсти шкідливих продуктів. Особливо важко утриматися від солодкого, оскільки воно дарує нам короткочасне поліпшення настрою. На жаль, цей ефект триває зовсім не довго, і людина знову поринає в стан тривоги. Щоб відчувати себе краще і бути енергійним протягом всього дня, слід більше їсти складних вуглеводів.

Будьте фізично активними

Якщо замкнутися в собі та сидіти вдома, думаючи виключно про свої проблеми, можна в кінцевому підсумку поринути в депресію. Регулярні тренування і довгі піші прогулянки допоможуть підбадьоритися, відволіктися і поліпшити настрій.

Спіть достатню кількість годин

Повноцінний сон допоможе знизити рівень стресу. Навіть якщо ви не доробили деякі справи, не жертвуйте заради них дорогоцінними годинами відпочинку. Якщо на нервовому ґрунті, ви стали страждати безсонням, не налягайте на снодійне. Спеціальні таблетки слід застосовувати лише в крайньому разі та тільки за призначенням лікаря. Спробуйте підібрати інші способи, які відновлять режим сну і неспання.

Діліться переживанням з близькими людьми

Не рідко людині може стати набагато легше, коли вона поділиться тим, що її турбує з близькими людьми або друзями. Крім того важливо не виключати можливості відвідування фахівця. У разі панічних атак, тривалих проблем зі сном краще якомога швидше звернутися за професійною допомогою.

Джерело: Ukr.Media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів