УжНУ пропонує насичене студентське дозвілля

УжНУ пропонує насичене студентське дозвілля
Студенти Ужгородського національного університету та Природничо-гуманітарного коледжу у вільний від навчання час мають активний відпочинок. Студентські рада й профспілка не тільки представляють інтереси молоді, а й спільно із Центром гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування організовують дозвілля. Щороку в університеті влаштовують чимало заходів. Про наймасштабніші з них розповіла голова студради УжНУ, студентка відділення журналістики філфаку Вікторія Кенідра під час засідання Вченої ради.

 

Вікторія Кенідра

Студенти Ужгородського національного університету та Природничо-гуманітарного коледжу у вільний від навчання час мають активний відпочинок. Студентські рада й профспілка не тільки представляють інтереси молоді, а й спільно із Центром гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування організовують дозвілля. Щороку в університеті влаштовують чимало заходів. Про наймасштабніші з них розповіла голова студради УжНУ, студентка відділення журналістики філфаку Вікторія Кенідра під час засідання Вченої ради.

Здобувачі фаху, які приїхали навчатися на Закарпаття з інших регіонів, у захваті від природи краю. Тож узимку студрада допомагає в організації мандрівок на гірськолижні курорти, де можна цікаво провести час на лижах, сновбордах, санчатах, надувних камерах і набути заряду енергії на рік.

Навесні активно відпочивають під час масштабного фестивалю Тиждень студентської дружби. Улаштовують конкурс на найкращу кулінарну страву, дискотеку й спортивні змагання з міні-футболу, баскетболу, волейболу, крикету, настільного тенісу. Такий фестиваль – справжня родзинка Ужгородського університету, у якому навчаються представники різних країн світу. У травні традиційно відбувається найочікуваніше свято року – «Міс УжНУ».

Під час літньої практики студенти різних факультетів також мають змогу ще більше подружитися з однокурсниками й викладачами в спільних поїздках. Скажімо, біологи практикуються на Міжгірщині, географи відвідують Одещину, а туризмознавці – закордонні країни.

У вересні із розмахом зустрічають початок нового навчального року: відбуваються урочистий концерт, дискотека до Дня знань«Скалка-фест».

 НАЗАД 1 з 4 ВПЕРЕД 

Чи не найважливіше свято для кожного, хто навчається в університеті, – День студента – відзначають масштабно: весь тиждень! Факультети змагаються в мистецькому конкурсі художньої самодіяльності «Студентська осінь», грі «Битва інтелектів». Не й обходиться без шоу-програми та нагородження грамотами ректора переможців різних конкурсів, активістів.

Одним із улюблених в останні роки став фестиваль «Ліга сміху УжНУ». Факультетські команди борються за перемогу, а студенти відпочивають і насолоджуються гумором.

Концерти й конкурси – невід’ємна частина життя ужнівців. Такі заходи приурочують до різних свят. Так, у головному корпусі на БАМі, де розташована майже половина факультетів, організували шоу-програми до Дня закоханих, річниці університету (у 2020-му УжНУ відзначить 75!), новорічно-різдвяних свят.

До слова, до Дня Миколая на різних факультетах збирали подарунки, щоб потішити вихованців дитячих будинків Закарпаття. Загалом, волонтерській діяльності надають важливої уваги. Студенти – активні учасники міських благодійницьких ініціатив. До прикладу, у контексті акції «Серце до серця» на факультетах, в українсько-угорському навчально-науковому інституті та природничо-гуманітарному коледжі в благодійні скриньки зібрали понад 17 тисяч гривень. А 4 травня 2019 року студенти долучилися до фіналу XIV Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця». Також торік підтримали ініціативу збору коштів для військовослужбовців 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

«Студентський актив ніколи не забуває про людей, які зробили все для того, аби ми жили під мирним небом; людей, які поклали своє життя за Україну. Тому щороку ми вшановуємо Героїв Революції Гідності, Небесної Сотні, захисників України та творців і оборонців Карпатської України патріотичними заходами та покладанням квітів до монументів», – каже Вікторія Кенідра.

Додамо, що студрада виділяє кошти на організацію конференцій, семінарів (у 2019 році на це спрямували близько 310 тисяч гривень), на відрядження студентів, аспірантів тощо (705 тис. грн), матеріально-технічне забезпечення (18 тис. грн).

Вікторія Кенідра підсумувала: «У кожному підрозділі впродовж року відзначають дні факультетів, першокурсників, професійні свята. Ми і надалі плідно працюватимемо, аби кожен студент міг відчути смак справжнього студентського життя».

Хочете стати частиною величезної команди? Обирайте УжНУ!

Ольга Брайлян

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів