У Мукачеві перше засідання провів оргкомітет із проведення Міжнародних зимових дитячих ігор

У Мукачеві перше засідання провів оргкомітет із проведення Міжнародних зимових дитячих ігор
Президент Громадської організації «Закарпатська обласна федерація лижного спорту» Василь Гісем продовжує виношувати амбітні плани провести в Мукачеві в 2025 році Міжнародні зимові дитячі ігри.

 

Наміри спортивного очільника підтримала Мукачівська районна влада. Зокрема 14 лютого було видано розпорядження голови РДА Олександра Радиша про створення районного комітету сприяння проведенню Ігор. А менш ніж за місяць останній на чолі з Олександром Ігоровичем зібрався на своє перше засідання. Василь Гісем представив проект присутнім. Утілення задуму передбачає зведення багатофункціонального спортивного комплексу в селі Кольчино, розбудову гірськолижного комплексу «Синяк» та об’єктів, інфраструктури загалом в інших населених пунктах району й не тільки.

На 2021–2023 роки заплановані будівельні роботи. 2024-го проект апробують на змаганнях спортсменів із країн Вишеградської групи – Словаччини, Чехії, Угорщини та Польщі. 2025 року є шанс провести й самі визнані Міжнародним олімпійським комітетом Ігри. Вигоду матимуть не лише в районі й області. Адже на створеній базі можна буде готувати спортсменів, залучати дітей до розвитку зимових, зокрема лижних видів спорту з усієї України. Держава зможе економити на підготовці лижників та представників інших зимових видів спорту значні кошти. Як зазначив присутній на оргкомітеті віце-президент Федерації лижного спорту України, старший тренер збірної України з фристайлу (дисципліни «слоупстайл» і «біг-ейр») Станіслав Кравчук, підготовка лише одного фристайліста за кордоном у день обходиться щонайменше в сто доларів. Що ж до проекту, то кошти на нього планують залучити з Фонду регіонального розвитку, а також із місцевих бюджетів. Шукатимуть і зацікавлених інвесторів. Адже в перспективі планують звести й аквапарк, ресторанний комплекс, бізнес-центр, готель, майданчики для скейтборду, велодоріжки між населеними пунктами тощо.

Володимир Тарасюк, Роман Сенишин

 

16 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів