Лісівники та єгері на Тячівщині підгодовують диких тварин, щоб ті пережили холоди

Лісівники та єгері на Тячівщині підгодовують диких тварин, щоб ті пережили холоди
У зимовий період лісівники та єгері Брустурянського лісомисливгоспу підгодовують диких тварин, щоб ті пережили холоди.

 

Так, в повідомленні відзначається, що основними мисливськими тваринами, які живуть на території Миколаївської області : олені європейські, козулі, дикі кабани, зайці — русаки, борсуки, куниці, фазани, сірі куріпки та інші. У період, коли сніг покриває землю значним шаром, усією твариною стає важко добути собі корм. Тому саме в цей час працівниками активно здійснюється підгодівля тварин. Без допомоги людей їм просто не вижити.

Влітку та восени працівники служби заготовляють сіно, гілковий корм, сіль-лизунець та зерно. Адже при настанні глибокого снігового покриву, а це як правило січень-березень, дичині потрібно більш інтенсивно поповнювати організм калоріями та мінералами, і саме тоді єгерська служба та лісова охорона та користувачі мисливських угідь викладають заготовлені та закуплені корми до годівниць.

Єгері стежать, щоб на майданчиках, що підгодовують, і в годівницях було зерно, коренеплоди, сіно. Як правило, корми підвозять раз в три доби, — повідомляють у лісомисливсгоспі.

Тварини на Тячівщині завжди ситі і під пильною охороною, адже працівники єгерської служби ДП «Брустурянське ЛМГ» здійснюють обхід у межах лісництв (а це 26511 га лісових угідь). Середня площа єгерського обходу – понад 5 тис. га лісових угідь в гірській місцевості, що створює певні труднощі при їх охороні від хижаків та браконьєрів й під час проведення біотехнічних заходів.

Пресслужба ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів