Благодійники придбали для Ужгорода надсучасний бронхоскоп

Благодійники придбали для Ужгорода надсучасний бронхоскоп
Новий і такий необхідний: сьогодні Група енергетичних компаній “RENER”, до співзасновників якої входять Андрій Андріїв та Сергій Ковач, подарувала Ужгородській міській клінічній лікарні надсучасний бронхоскоп.

 

Цей ефективний прилад найкраще діагностує легеневі хвороби. Коментує депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв:

«Я звернувся до керівника Ужгородської центральної міської клінічної лікарні Івана Ілліча Кураха з проханням, чим наша група "Ренер" може допомогти містові, щоб ми щось корисне зробили для нашого закладу? Іван Ілліч попросив, що їм у першу чергу потрібен бронхоскоп. Сьогодні поступають люди з важкими захворюваннями бронхо-легеневої системи, , а в лікарні нема апарату, який  може буквально зайти в середину і оглянути степінь враження легень. Це сучасний бронхоскоп японського виробництва».

 

Для міської лікарні цей апарат дуже важливий, адже щодня кілька пацієнтів  потребують медичного огляду саме через бронхоскоп! Досі лікарі змушені були позичати його в інших медичних закладах міста, каже головний лікар Ужгородської міської центральної клінічної лікарні Іван Курах: 

«Нам дуже не вистчачало бронхоскопа! За допомого цього бронхоскопа спокійно  колега заходить  у бронхи, передивляється ситуацію , що там є… Якщо є якась патологія, він бере біопсію. За допомогою приладу також можна сканувати бронхіальне дерево...  »

 

Завдяки бронхоскопу, зазначають лікарі, можна швидко встановити чіткий діагноз, оглянути стан легень, побачити патології  та виявити ранні стадії онкозахворювань. Під час нинішньої пандемії коронавірусу цей прилад допоможе рятувати життя ужгородців.

 

03 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів