Як в світі підтримують бізнес під час пандемії?

Як в світі підтримують бізнес під час пандемії?

 

Коронавірус сильно вдарив по гаманцях українців. Частина залишилися без роботи, частина у добровільний або нелегально-примусовій «відпустці за свій рахунок». Закриті цілі галузі, які раніше годували сім'ї: туристичні агентства, готелі, ресторани, пасажирські перевезення, розважальна сфера.

Заборона на роботу ринків, салонів краси і не-продуктових магазинів загрожує банкрутством тисячам приватних підприємців. Сайт «Обозреватель» оперативно відстежує новини та повідомляє найактуальнішу інформацію про події в країні та світі. Як інші країни підтримують малий і середній бізнес?

США

Хвиля карантинних заходів в Сполучених штатах набирає силу. План порятунку бізнесу знаходиться в стадії узгодження. Для початку передбачено звільнити всіх громадян країни від податку на зарплату до кінця року. Введено кредитні канікули для секторів економіки, які постраждали від кризи. На 15,3% в сукупності знижені обов'язкові внески на соціальне страхування, які виплачує співробітник і роботодавець.

Європа

Євросоюз. Щоб уникнути банкрутства компаній розглядається питання про випуск особливих облігацій для боротьби з економічними наслідками коронавируса.

Великобританія. Облікова ставка знижена в 3 рази до 0,25% + знижено ПДВ та впроваджені податкові пільги.

Італія. 25 млрд євро фіндопомоги. Державні гарантії покриють позики та іпотечні кредити постраждалих підприємств. Для працюючих батьків дітей до 12 років виділено по €600 на послуги няні або 50% надбавки до оплачуваної відпустки на період карантину.

 

06 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів