Як облаштувати робоче місце лешмейкера?

Як облаштувати робоче місце лешмейкера?
Майстер з нарощування вій – популярна професія, яку можна освоїти буквально за кілька тижнів.

 

Однак для успішної практики необхідно не тільки навчитися красиво формувати пучки і акуратно їх клеїти, але і облаштувати своє робоче місце. Необхідно враховувати не тільки зручність роботи майстра, але і комфорт клієнта, його привабливість для відвідувачів, ергономіку для прибирання. Розглянемо, що потрібно придбати для кабінету з нарощування вій, а також як правильно організувати простір для підвищення власної продуктивності.

Місце для клієнта

Мабуть перше, про що потрібно подбати лешмейкеру – облаштування місця для клієнта. На курсах нарощування вій https://resnichki.org/trainings/ досвідчені вчителі обов'язково дають рекомендації щодо вибору кушетки. Крім косметологічних кушеток майстри нерідко вибирають масажні столи, спеціальні крісла. Якщо ви вибираєте крісло, врахуйте, що під час процедури клієнт повинен знаходитися виключно в горизонтальному положенні, тому кут нахилу повинен дозволяти це зробити. Якщо є підлокітники – вони повинні повністю забиратися або сама площа сидіння і спинки повинна бути такою, щоб клієнт не втискувався між підлокітників, а міг спокійно лежати в розслабленому стані (мінімум 60 см). За типом механізму крісла поділяються на:

  • механічні;
  • автоматичні;
  • гідравлічні.

Вибирайте виріб, з яким вам легко буде взаємодіяти, з урахуванням насиченого графіка прийому клієнтів.

Косметологічний стіл-кушетка більш кращий варіант, багато професіоналів радять саме його. Стандартні габарити 1х2 м, що дає можливість зручно розташувати клієнта будь-якої комплекції. Кушетки мають м'яку оббивку, а також регульовані по висоті ніжки. Регулювання висоти – дуже важливий момент, так як ви зможете підібрати оптимальне положення, щоб зняти навантаження зі своєї спини.

Освітлення

Другий необхідний атрибут для роботи – якісне освітлення. Вибирайте лампу з холодним білим світлом (4500-5000 До). Від жовтого сильніше напружуються і швидше втомлюються очі. Перед придбанням лампу бажано перевірити, щоб переконатися, що світло рівне, без мерехтіння. Робота при миготливії лампі сильно псує очі. Сам освітлювальний прилад краще вибирати мобільний (є також варіанти з кріпленням для кушетки, стола). Мобільний можна буде брати з собою на виїзди або майстер-класи, якщо ви захочете розвиватися далі.

Додатковий комфорт для клієнта

Так як процедура нарощування вій досить тривала за часом, необхідно подбати, щоб клієнту було максимально комфортно при будь-яких умовах. Однієї кушетки або навіть самого зручного крісла для цього може бути недостатньо. Купіть також:

  • валик під шию;
  • подушку (можна надувну);
  • плед.

Не забувайте про підтримку чистоти і гігієни. У цьому допоможе набір одноразових простирадл або рушників. Стеліть свіжі для кожного нового клієнта – це продемонструє відвідувачам вашу турботу про їх безпеку та охайність.

Щоб тривала процедура була менш стомлююча для клієнта – організуйте приємний фон. Це може бути розслаблююча музика, аромапалички або ароматизовані саші. Однак не забувайте, що смаки у всіх різні, тому вибирайте ненав'язливі музичні композиції і легкі нейтральні аромати.

Не завжди тривалість процедури можна розрахувати за часом до хвилини. Та і пунктуальність клієнток часто залишає бажати кращого. Тому цілком ймовірна ситуація, коли комусь доведеться чекати поки ви звільнитеся. Підготуйте для цього крісло або невеликий диванчик, поставте журнальний столик з періодикою, водою, цукерками або печивом для частування.

Стілець майстра

Вибирайте для себе широкий м'який стілець з регулюванням по висоті і коліщатками. На коліщатках буде легко максимально зручно розташуватися по відношенню до кушетки, при необхідності міняти положення, не відволікаючись від роботи, під'їхати до робочого столу. Багато майстрів крім стільця відразу купують спеціальний підтримуючий пояс – він чудово знімає навантаження з попереку і дозволяє менше втомлюватися навіть при безперервному графіку.

Робочий стіл

До основного обладнання також відноситься робочий стіл лешмейкера, де можна розкласти всі матеріали, інструменти, дезінфікуючі засоби та витратні матеріали. Краще всього вибрати мобільний косметологічний візок з полицями. Він не займає багато місця, але досить місткий. А коліщатка дозволяють зручно розташувати візок під час роботи або прибрати в сторону на час перерви. Також для робочого столу будуть корисні такі доповнення як:

  • органайзери;
  • планшети;
  • лаш бокси.

На візку або на робочому столі повинно бути тільки найнеобхідніше. Інші матеріали потрібно зберігати в закритій шафі або тумбі. Це захистить їх від пилу та сонячних променів.

Якісне обладнання для кабінету майстра по нарощуванню вій не дешеве. Щоб заощадити його можна пошукати на сайтах продажу б/у товарів. Також подібні оголошення залишають майстри на спеціалізованих форумах.

 

06 квітня 2020р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів