Як народжується закарпатський знаменитий панетоне у часи пандемії-2020

Як народжується закарпатський знаменитий панетоне у часи пандемії-2020
Панетоне - святковий хліб, з міланського діалекту італійської — pan del ton, що перекладається як «хліб розкоші».

 

Панетоне виготовляють і на Закарпатті, пече - відомий закарпатський кондитер Валентин Штефаньо. 

Про те, як виготовляють панетоне, розповів і показав на відео туризмознавець Федір Шандор:

"У найважчі для суспільства часи найбільш важливими залишалися ВОНИ - люди, які роблять хліб...

- правителі втікали від людей і брехали їм...

- лікарі помилялися і самі хворіли...

- вчені замикалися в собі...

- митці перетворювалися у філософів...

- військові впадали у паніку і чекали чийогось наказу...

І лише пекарі пекли хліб...бо їсти мусили ВСІ!

Тому дивіться відеоматеріал, як народжується закарпатський знаменитий панетоне у часи пандемії-2020

у головній ролі - пекар Валентин Штефаньо (Ужгород)".

Відео, як місять і виготовляють панетоне, можна переглянути ТУТ

 

08 квітня 2020р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів