Фахівці прогнозують закриття до 70 % закладів у сфері туризму на Закарпатті

Фахівці прогнозують закриття до 70 % закладів у сфері туризму на Закарпатті
 Під час карантину та за його наслідками фахівці прогнозують закриття близько двох третин закладів у сфері туризму в Закарпатській області, повідомив президент Закарпатської туристичної організації Федір Шандор.

 

З його слів, на сьогодні в Закарпатській області весь туризм зупинився. «Все в буквальному сенсі цього слова «стоїть», навіть обманів та приховування туристів не фіксуємо, бо поїзди не їздять, на автомобілях добиратися складно… Якщо на Закарпаття хтось і приїхав із інших регіонів, то це заможні власники приватних садиб, дач – ті, хто хотів утекти з великих міст, уже втекли і тихо тут сидять», - додав Шандор.

Він уточнив,  що під час карантину та за його наслідками туризм в регіоні оговтуватиметься довго, особливо зважаючи на малосніжну зиму та відсутність заробітків у високий зимовий сезон.

«Багато кому було важко пережити й безсніжну зиму, туристів не було взагалі. Карантин підкосив галузь повністю: ми наразі прогнозуємо закриття під час карантину до 70 % закладів у сфері туризму Закарпаття», - додав туризмознавець.

Серед тих, хто вже припинив роботу, Шандор називає теорператорів і турагентів: «Тут навіть нема чого коментувати, міжнародний та внутрішній туризм повністю зупинилися, ніхто не замовляє поїздок, відпочинку, тому нема сенсу утримувати офіси та працівників… Якщо щось і робиться, то можна зробити це дистанційно».

Так само позакривалися заклади громадського харчування, кав’ярні, ресторани. Втратити роботу практично всі гіди. «Це й зрозуміло, бо Закарпаття наразі зрівнялося з Венецією і Парижем – у нас так само нуль туристів», - уточнив керівник туристичної організації.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів