Пенсійники Закарпаття інформують про «податкові канікули» для фізичних осіб-підприємців на час карантину

Пенсійники Закарпаття інформують про «податкові канікули» для фізичних осіб-підприємців на час карантину
Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», встановлено так звані «податкові канікули» для фізичних осіб-підприємців (ФОПів).

 

ФОПам дозволили не платити єдиний соціальний внесок за березень та квітень 2020 року (його розмір становить 22% від мінімальної зарплати, або 1039,06 гривень).

Зокрема, тимчасово за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 р. звільняються від нарахування та сплати ЄСВ такі особи:

а) фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування;

б) особи, які провадять незалежну професійну діяльність;

в) члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

Така пільга стосується винятково сплати ЄСВ за себе. Якщо ФОП має найманих працівників, то на їхню заробітну плату потрібно і далі нараховувати та сплачувати ЄСВ.

Одночасно внесено зміни до «Прикінцевих положень» Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», згідно з якими для фізичних осіб-підприємців періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року включаються до страхового стажу, та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів», тобто ці два місяці будуть зараховані до страхового стажу.

Головне управління Пенсійного фонду України

в Закарпатській області

 

16 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів