Маленьку Голландію не вберегли: чому вироджується тюльпанова галявина в Невицькому?

Маленьку Голландію не вберегли: чому вироджується тюльпанова галявина в Невицькому?
Тюльпановий бум, що перетворює Ужгород щовесни в неймовірної краси квітник, став причиною того, що в багатьох населених пунктах краю почали теж створювати тюльпанові галявини. Та, на жаль, як виявилося, створити - одне, вберегти й підтримувати - зовсім інше...

 

А дуже шкода, бо квіти тоді красиві, коли випещені й доглянуті. На жаль, не так сталося при в'їзді в Невицьке, що на Ужгородшині: надзвичайно красива тюльпанова галявина нині викликає сум та розчарування. І це при тому, що торік тішила численних гостей, про неї писали, робили фоторепортажі, знімали відео, ділилися світлинами в соцмережах...

Ми теж писали про це: Маленька Голландія: перед в’їздом у село Невицьке створили квіткову фотозону (ФОТО)

Як інформували численні видання, закарпатська тюльпанова клумба є копією флористичного парку Кекенхоф у Нідерландах. "Реалізувати цей проект вдалося в рамках конкурсу «Неймовірні села України-2018», в результаті саме село Невицьке отримало неймовірний подарунок, який дозволить селу стати ще більш привабливішим". - писали численні ЗМІ. Ба більше: до висадки тюльпанів приєдналися навіть представники Посольства Королівства Нідерланди в Україні, зокрема радник з питань сільського господарства Каролін Спаанс. Тут загалом висадили понад 20 сортів багаторічних голландських тюльпанів.

На жаль, як виявилося, невиччани красу не вберегли. Вочвидь, тюльпани треба було чи докупити чи підсаджувати, чи якось іще доглядати (принаймні порадитися з ботаніками тощо, може. викопати цибулинки і висадити знову? - Ред.), бо результат нині справді сумний. 

Окремі зони виглядають просто плачевно...

Збереглися тільки окремі зони, і то видно, що тюльпани ростуть, наче часник, кущами...

Добре, що туристів мало через оголошений карантин, то хоч не бачитимуть цю сумну картину... 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

21 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ужгородка 2020-04-22 / 10:30:07

    Я была в парке Кокенхоф, он открыт для посещений только 2 месяца в году, когда цветут тюльпаны, нарциссы и др. весенние цветы, остальное время года там работают садовники-селекционеры, каждый год они по новой высаживают тюльпаны меняя композиции, красота неимоверная, я специально ездила в тот парк увидеть все своими глазами.
    А на убожество в Невицком даже смотреть противно.