Засуджених в Іраку моряків можуть помилувати?

Генеральна прокуратура України повідомила, що українських моряків, яких іракська влада обвинувачує у контрабанді пального, може бути помилувано, але не раніше, ніж українська сторона отримає всі деталі справи від суду в Іраку.

 

Голова прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко заявив, що вирок щодо Миколи Мазуренка та ?вана Сощенка ма? бути адаптований до українського законодавства Верховним Судом України, а змінити його можна буде лише після засудження капітана та старшого помічника судна ?Навстар-1" українським правосуддям.

Юрій Бойченко сказав:"Контрабанда ? караною ді?ю і в Україні. Не готовий весь пакет документів зараз. Як тільки він буде готовий, Верховний Суд розгляне, приведе цей вирок у відповідність до нашого законодавства, і вже тоді подання Ніни ?ванівни Карпачової про їх помилування буде розглянуте президентом, коли вже вони перебуватимуть як засуджені в Україні."

?ракський суд засудив капітана і старшого помічника судна ?Навстар-1" до семи років позбавлення волі та штрафу у понад один мільйон доларів.

Зараз Микола Мазуренко та ?ван Сощенко перебувають в Лук'янівському слідчому ізоляторі в Ки?ві.

Раніше український омбудсмен Ніна Карпачова напрaвила листа до президента Кучми з проханням помилувати моряків, які не визнають себе винними і запевняють, що не мали інформації про контрабандний вантаж.

 

19 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів