Ельфійське містечко, гноми та екзоти: як ужгородці прикрашають своє місто

Ельфійське містечко, гноми та екзоти: як ужгородці прикрашають своє місто
Ужгородці дуже люблять своє місто і постійно намагаються його прикрашати. Як це виходить - дивіться на фото!

 

Ельфійське містечко в центрі Ужгорода

Тільки уважний перехожий помітить на одній із клумб міста неймовірно красивий кам'яний ансамбль - маленьке містечко із розфарбованих камінців посеред квітів та кущів. Воно розташоване в Ужгороді на клумбі перед будинком, що по вулиці Ракоці. Міні-містечкові вже років зо п'ять чи шість, його постійно оновлюють.

Спочатку це були всього два чи три будиночки - відповідної форми камінці, гарно розмальовані. Навесні вони звеселяли око уважним перехожим, влітку дещо ховалися поміж зелені та квітів, а взимку покрівлі осель вкривалися снігом і чекали першого весняного сонечка...

З кожним роком у міні-поселенні з'вляються нові будиночки, зараз уже розташована й кав'ярня, і квітковий магазин. А саме містечко отримало назву "Ельфійське" - за назвою одного з будиночків-камінців.

Гномики та дерев'яні вироби

Сусіди дивилися на цю красу й вирішили також створити щось своє - тож невдовзі практично навпроти постало ще одне маленьке містечко, цього разу - клумба гномів. 

Так, можливо, тут довелося менше фантазії докладати, та все одно цікаво і гарно.

Екзотичні дерева та квіти

Ужгород унікальне місто в тому сенсі, що в ньому росте багато екзотичних рослин, приміром, Юдине дерево, про яке ми вже писали, павловнія - дерево, що росте найшвидше в світі, і вже не говоримо про сакури, магнолії, тюльпанові дерева та багато-багато інших. 

Читайте також: Екзоти квітнуть: В Ужгороді розпустилися квіти на юдиному дереві (ФОТОФАКТ)  

Чимало цікавих рослин можна побачити, зокрема, в ботанічному саду Ужгородського національного універсистету. На жаль, зараз він закритий через карантин, тож милуватися тією красою можуть хіба що працівники ботсаду.

Окремі ж рослини нам вдалося сфотографувати, тож пропонуємо подивитися на них бодай дистанційно! 

А ви якось прикрашаєте свої городи, території перед будинками? Надсилайте на нашу адресу [email protected] фото, обов'язково їх опублікуємо!

Діліться красою!

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

13 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів