В Ужгороді зросла кількість вакансій: хто і яку роботу пропонує

 В Ужгороді зросла кількість вакансій: хто і яку роботу пропонує
Якщо ще місяць тому на ринку пропозицій працевлаштування по Ужгороду вакансії зустрічалися одна-дві в буквальному сенсі цього слова, то зараз кількість пропозицій зросла в геометричній прогресії.  

 

Яку роботу пропонують мешканцям міста – з’ясовували журналісти Uzhgorod.net.ua.

Отже, ми проаналізували сайти з пропозиціями місця працевлаштування, і з'ясували: наразі є потреба в бухгалтерах, водіях, прибиральницях, продавцях. Також існує попит на працівників у будівництві, але найбільший - на некваліфікованих працівників. Шукають також медсестер та електриків, охоронців та дистанційних працівників (на дому).

 Ужгородець Василь, який зайнятий у сфері будівництва, каже, запровадження карантину одразу призупинило більшу половину будівельних робіт по місту, а зараз починає все наче «відмирати»:

«З настанням карантину більшість робіт були призупинені. Та й холодно було, а багато робіт таких, які залежать від хорошої погоди. Робили щось хіба що в бюджетній сфері міста Ужгорода – ремонтували і ремонтують дитячі садочки, в школах ремонти зараз – багато чого робиться, коли нема дітей у школах і дитсадках. Але зараз помалу запускається і приватне будівництво, і я вам скажу, що не так і легко найти вільну бригаду, хоча ніби люди й повернулися із заробітків і не можуть виїхати назад за кордон. Просто то напевно більше вільних рук по селах, а в обласному центрі з кадрами завжди була проблема, ми часто із районів бригади на будівництво формували…»

Із того, що пропонують ужгородцям, відверто кажучи,  не «розженешся» - це в сенсі оплати роботи. Приміром, найнижча зарплатна пропозиція коливається в межах 5 тисяч, найбільша, яку ми зафіксували - в межах 12 000. Певна річ, є вакансії, які, очевидно, оплачуються дорожче і за результатами співбесіди чи випробувального терміну.

Також багато пропозицій почало з’являтися у відповідних групах у мережі Фейсбук. Одне слово, хто шукає – той завжди знайде.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів